'La benvinguda a casa': Sueca rep els seus nadons en valencià

Sueca dóna la benvinguda als nounats en valencià
AJUNTAMENT DE SUECA
Publicado 17/1/2019 13:02:53CET

VALÈNCIA, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'Oficina de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de Sueca ha iniciat la campanya 'La benvinguda a casa', orientada als futurs pares i mares i que pretén "donar la benvinguda als xiquets nounats". La iniciativa consta d'un estoig amb material de promoció de l'ús del valencià i fullets divulgatius realitzats en col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

El Servici de Comares del Centre de Salut de Sueca és l'encarregat de distribuir a les mares aquest pack amb un pitet amb lèxic del bebé
--farinetes, xupló, flassadeta, bressol, bolquers-- i un adhesiu per al cotxe.

A més, la caixa conté un llibret amb consells per a donar la benvinguda a la lectura, fomentar futurs lectors ja des de la panxa, i el díptic 'Com li posareu?' amb suggeriments sobre els noms que poden posar a la criatura, així com informació sobre els procediments de canvi, traducció i correcció dels cognoms, que ha sigut elaborat en col·laboració amb l'AVL.

El regidor de Promoció Lingüística de la localitat valenciana, Salvador Giménez, ha explicat que l'objectiu de la campanya és "donar l'enhorabona a les famílies que estan esperant un bebé, per la nova etapa que emprenen en les seues vides, i fer-los reflexionar sobre la importància en les decisions que hauran de prendre, quant a la seua educació i, sobretot, a la llengua que li parlaran".

"Qüestions lingüístiques que són, també, de gran importància per al futur del valencià i que formen part del nostre llegat per a les posteriors generacions", ha asseverat l'edil a través d'un comunicat.

colaboracio