Bernabé: "Les pensions d'un milió de persones a la Comunitat Valenciana s'han revaloritzat un 23%"

Pilar Bernabé al costat de representants del Consell Valencià de Persones Majors
EUROPA PRESS
Publicado: miércoles, 25 enero 2023 17:55

   VALÈNCIA, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

   La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assegurat aquest dimecres que les pensions de prop d'un milió de persones en l'autonomia "s'han incrementat en més d'un 23 per cent enfront d'una escassa pujada del 0,25% si s'haguera mantingut la fórmula del PP".

   Bernabé ha analitzat aquest dimecres la revaloració de les pensions duta a terme per l'Executiu de Pedro Sánchez en una reunió amb representants del Consell Valencià de Persones Majors. Després de la trobada, la delegada ha indicat que la pensió mitjana de jubilació arribarà enguany als 1.253 euros a la Comunitat.

   Així, ha assenyalat que prop de 650.000 jubilats es veuran beneficiats per l'increment mitjà d'un 8,5%, la qual cosa suposa 1.500 euros més a l'any per a un pensió mitjana de jubilació. "En la pràctica suposa una paga addicional: es passaria de 14 a 15 pagues", ha afegit Pilar Bernabé.

   En aquest sentit, la delegada ha recalcat que si s'haguera mantingut l'índex de revaloració de les pensions projectat en 2013 per l'anterior govern, les pagues dels jubilats i jubilades de la Comunitat Valenciana "amb prou faenes haurien augmentat en 40 euros".

   Al seu juí, "açò demostra que el Govern de Pedro Sánchez ha demostrat que hi ha altres formes d'afrontar una crisi: s'ha blindat el poder adquisitiu de les i els pensionistes enfront del que va fer el Partit Popular".

   Així, ha incidit que en 2018, una pensió mitjana de jubilació a la Comunitat Valenciana "amb prou faenes superava els 1.000 euros, una situació que s'hauria mantingut per l'índex de revaloració acordat. No obstant açò, en l'actualitat, gràcies a les mesures de l'actual Govern, la pensió mitjana serà de 1.253 euros".

   Aquesta xifra suposa una revaloració mitjana més de 240 euros entre 2018 i 2023. A més, ha apuntat que, en el cas de l'Ingrés Mínim Vital i altres pensions no contributives, l'augment és del 15%. "Per tant, el doble que les de caràcter general", ha subratllat Bernabé.

   La delegada ha indicat que, malgrat la incertesa i la inflació, "els majors veuen garantit el seu poder adquisitiu perquè aquest Govern té un compromís infrangible amb els majors", al mateix temps que ha destacat "la coordinació i el treball realitzat pel Govern amb els agents socials i els col·lectius afectats per a donar resposta a una petició justa".

   Bernabé ha afegit que els jubilats i jubilades "han de tindre unes pensions dignes, regulades per llei i sense que responguen criteris aleatoris del govern de torn". La revaloració de les pensions, ha indicat, "és compatible amb l'enfortiment dels comptes del sistema públic de pensions, gràcies a les mesures de protecció i millora de la qualitat de l'ocupació, impulsades per la reforma laboral d'aquest Govern".

   Per la seua banda, tant el president del Consell Valencià de Persones Majors (CVPM), Miguel Jordà, com els representants dels sindicats CCOO i UGT en aquest organisme, Dolores Nauffaal i Isabel Fernández, respectivament, han coincidit a mostrar-se "tremendament satisfets" davant l'increment "just i adequat" de les pensions amb el qual es dóna resposta a una "reivindicació històrica".

Contador
colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià