Bioparc compleix 10 anys amb 5 milions de visitants, 335 cries nascudes i buscant la preservació d'espècies

Girafa en Bioparc de València
EUROPA PRESS
Publicado 22/3/2018 17:51:33CET

Una escultura d'un elefant de 15 tones s'instal·la en l'entrada com una "fita" de la trajectòria del parc

VALÈNCIA, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

Bioparc València compleix en 2018 deu anys des de la seua inauguració, en els quals ha rebut la visita de més de cinc milions de visitants, en convertir-se en una "cita ineludible" per a turistes, ha acollit el naixement de 335 cries, la qual cosa suposa de mitjana 34 per any, mentre participa "activament" en programes de preservació d'espècies.

Així ho ha indicat aquest dijous en roda de premsa el seu director general, Luis Ángel Martínez, que ha destacat que es tracta d'un dels deu millors parcs d'animals del món, la qual cosa ho converteix en un "referent consolidat" a València, amb la qualificació de "màxima nota d'excel·lència" per part de la primatòloga Jane Goodall.

Martínez ha explicat que en aquests deu anys han passat pel parc 430.000 escolars, que ho recorren acompanyats d'un monitor-educador i material didàctic, perquè la visita els "enriquisca", ja que consideren que l'educació i divulgació és una de les seues "obligacions".

En aquest sentit, ha manifestat que pretenen "crear oci amb causa" i utilitzar la bellesa i l'oci per a "aprendre a canviar actituds" i que els visitants pensen en la preservació de les espècies i del medi ambient, i així fer el planeta "més habitable".

El director general del Bioparc també ha destacat que el parc és un "referent de conservació" en la ciutat que participa "activament" en programes de preservació d'espècies, per a contribuir al "bé comú", garantir la supervivència i "evitar l'extinció" de les espècies.

FUNDACIÓ BIOPARC

En aquest sentit, ha ressaltat la funció de la Fundació Bioparc, que serveix com a ferramenta per a desenvolupar projectes de conservació i divulgació, que compta amb 15 projectes de preservació i conservació in situ --un dels "objectius fonamentals" del parc--, entre els quals figuren 'Save the Rhino' o 'Ebo', i 46 programes de cries en captivitat.

"Estem convençuts que el que fem està bé i estimem el que fem", ha garantit Martínez. Així mateix, ha indicat que en aquest temps un total de 250.000 persones han tret el passe anual, la qual cosa confirma el "gran nombre" de visitants de proximitat, i ha ressaltat la "renovació contínua" a la qual està sotmesa el parc, amb 150 intervencions entre modificacions de ries, conductes o energètiques, entre d'altres.

"FITA" DE 15 TONES

En l'entrada del parc s'està treballant per a la instal·lació d'un elefant de 15 tones de pes, una "fita" que representa la trajectòria de 10 anys del Bioparc, que es posarà en peus la setmana que vé, però al que li queda un mes de treball, ja que falta col·locar costelles de fusta i ossos, que van dins del cos de l'animal.

L'escultura, que ha sigut dissenyada per l'empresa Rain Forest a Catarroja (València), tindrà un acabat en òxid, les orelles estaran revestides de vimen i es recolzarà sobre 12 pilars en l'aparcament.

Així mateix, Martínez ha avançat que s'estan acabant els dissenys, que estaran llests per a supervisió municipal abans d'estiu, del parc fluvial i d'aventura, que s'instal·larà dins del Bioparc i suposarà un projecte "important" d'ampliació.

colaboracio