Blasco "ratifica" la versió de Vela que el que li va passar ha estat la seua intervenció al ple, segons Císcar

José Císcar en la rueda de prensa de pleno del Consell
EUROPA PRESS
Actualizado 7/12/2012 17:11:19 CET

VALÈNCIA, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i portaveu del Consell, José Císcar, ha assegurat que el diputat del PP en les Corts, imputat al 'cas de Cooperació', Rafael Blasco, ha "ratificat les declaracions" de l'exconseller d'Hisenda i Administració Pública José Manuel Vela que el sobre que li va passar al ple del passat 20 de novembre, gravat per les cambres de les Corts, contenia una còpia de la seua intervenció d'este dia al ple sobre l'Avantprojecte de Llei de Pressupostos.

Císcar s'ha expressat d'esta manera en la roda de premsa posterior al ple del Consell després de ser preguntat per la comissió d'investigació de la suposada filtració de Vela a Blasco d'un document de la Intervenció General de la Generalitat referit al 'cas de Cooperació'. "No hem de dubtar de les paraules de Vela", ha recalcat referint-se a l'exconseller, que va dimitir divendres passat unes hores abans de ser imputat judicialment per aquest cas,

Preguntat per si de cas Blasco ha aclarit si tenia el document de la Intervenció General, Císcar ha subratllat que l'exportaveu popular no ha dit qui s'ho va poder donar. "No ens ha dit este possible document qui s'ho ha pogut" donar, ha indicat, tot i que, davant de la insistència de les preguntes sobre si Blasco ha reconegut disposar d'este informe, ha dit: "no ho recorde ara mateix. No tinc la diligència davant, però no em sembla".

DILIGÈNCIES ACABADES

En tot cas, ha dit que la comissió d'investigació ha practicat totes les diligències, que lliuraran al jutjat. "En temps i forma, totes les diligències que havíem plantejat estan totalment practicades" i el Consell les posarà "en mans del jutjat que siga competent", quan sàpiguen quin és, ha precisat, ja que l'instructor en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana s'ha abstingut de seguir investigant el cas en haver perdut Vela la seua condició d'aforat amb la seua dimissió.

D'altra banda, ha explicat que el Consell "no ha pres cap decisió" respecte a l'Interventor de la Generalitat, Salvador Hernández García, també imputat en el cas i ha argumentat que des del Govern valencià "sempre manegem els nostres temps i actuem en funció de les circumstàncies". "Coneixen també el criteri que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha assentat i a partir d'ací, si cal prendre una decisió, serà en el moment oportú", ha afegit.

colaboracio