Blasco, en la seua última paraula pel desviament de fons de Cooperació: "Mai he format part de cap trama delictiva"

Publicado 29/7/2019 17:39:11CET
Francisco Martínez - Europa Press - Archivo

VALÈNCIA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'exconseller 'popular' de Solidaritat i Cooperació Rafael Blasco ha emprat aquest dilluns el seu dret a l'última paraula en el juí per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i el fallit hospital d'Haití per a defendre que no va rebre "cap benefici" i que "mai" ha format part de "cap trama delictiva". A més, ha afirmat que va a respectar el pacte de conformitat acordat amb Fiscalia Anticorrupció i que contempla una pena de tres anys i mig de presó.

El també exportaveu del PP a Les Corts Valencianes s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la seua utilització del dret a l'última paraula en l'última jornada d'aquest perllongat procés, corresponent al segon juí del cas, en el qual es jutgen dos peces del conegut com cas Cooperació --2 i 3-- pels delictes de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau de subvencions, blanqueig i falsedat documental.

Per aquestes peces, Anticorrupció sol·licitava 16 anys de presó per a Blasco i demanava com a responsabilitat civil la quantitat de 4.639.840 euros en favor de la Generalitat. La pena més elevada que reclamava el fiscal era per a Augusto César Tauroni, fins a 21 anys i mig de presó.

No obstant açò, els acords als quals han arribat aquests acusats contemplen penes inferiors --de tres anys i mig per als principals processaments--. Els encausats que han arribat a un acord amb la Fiscalia són, a més de Blasco, Augusto César i Arturo Tauroni; l'ex-secretària general de la Conselleria, Tina Sanjuán; l'ex-cap d'àrea de Solidaritat, Marc Llinares, així com Alina Indiekina Lisenko i María Isabel Castillo López.

Blasco ha dit haver patit durant aquest llarg camí judicial "moments molt durs" en la seua vida i ha reivindicat el "valor moral" de la primera clàusula del seu pacte amb Fiscalia --no firmat per les altres dos acusacions, l'Advocacia de la Generalitat i la Coordinadora Valenciana d'ONGD--: "Eixa clàusula diu que no consta que rebera o sol·licitara cap do".

colaboracio