Publicado 01/12/2021 18:02CET

Bloc i País demana a Compromís que "pressione" després de l'incompliment del Govern amb el finançament

Archivo - Arxiu- El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, reunit amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez.
COMPROMÍS - Archivo

   VALÈNCIA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

   Bloc i País, el corrent sobiranista de Més Compromís (antic Bloc), insta Compromís a forçar a la Generalitat a "condemnar i pressionar amb contundència" per a evitar que el Ministeri d'Hisenda torne a incomplir el seu compromís de presentar la seua proposta de reforma del finançament autonòmic.

   Així denuncia en un comunicat que la ministra d'Hisenda, la socialista Mª Jesús Montero, no haja complit el seu compromís de presentar l''esquelet' del nou finançament autonòmic abans de desembre.

   "Més Compromís i Compromís han de donar resposta a les manifestacions de quasi tota la societat civil i política valenciana del passat 20 de novembre i forçar al fet que el govern de la Generalitat al complet (PSPV-Compromís-Unides Podem) condemne i pressione amb contundència per a evitar que aquest nou incompliment amb el poble valencià es torne a repetir", reivindica el coordinador de BiP, Vicent Fernàndez i Capilla.

   Es tracta, al seu juí, d'un incompliment reiterat que hauria de tindre conseqüències. "Plou sobre mullat", denúncia, per a recordar que l'actual sistema de finançament està caducat des de fa set anys i advertir que "els valencians no poden ser sempre la moneda de canvi de tot".

colaboracio