Publicado 04/03/2021 18:11CET

Bloc i País denuncia que la direcció del Bloc "veta" el vot universal i telemàtic per al congrés de juny

Archivo - Arxive - Comissió Organitzadora del Congrés del BLOC
BLOC - Archivo

VALÈNCIA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

Bloc i País, corrent sobiranista del Bloc, denuncia que la direcció d'aquest partit majoritari en Compromís "ha tornat a vetar" el debat i votació d'una de les seues propostes: el vot universal i telemàtic per al VIII Congrés Nacional que se celebrarà el 26 i 27 de juny.

En concret, BiP rebutja que la votació siga restringida a delegats i únicament presencial, com proposa la direcció, per a renovar els càrrecs de la seua executiva. Es tracta d'una "qüestió urgent" perquè portaran més d'un any en funcions i la Llei de Partits obliga a fer-ho.

Una altra de les seues peticions és que el debat ideològic es deslligue de la renovació de càrrecs i tinga lloc quan es donen les circumstàncies. "No és nou que veten el debat d'una de les nostres propostes, és una pràctica habitual", denuncia en un comunicat el seu coordinador, Vicent Fernàndez i Capilla, comparant-ho amb el veto del PSOE a crear una comissió d'investigació sobre la monarquia.

Però BiP garanteix que si li les "veten deu vegades" les presentaran altres deu, perquè "no pot ser que ni tan sols deixen la possibilitat de triar". "O sí o no al que diu la direcció, eixa és la idea que té de la democràcia interna l'actual executiva del partit", lamenta.

Aquest corrent també critica la proposta de canvi de nom del Bloc que ha plantejat la direcció, per "no preguntar-ho primer" i convocar-los a una votació exclusivament telemàtica --"per a canviar el nom pareix que no hi ha cap problema..."-- per a la setmana vinent "sense que hi haja cap tipus de debat per a una qüestió tan important". Al seu juí, "simplement surrealista".

Per tot açò, emplaça la direcció a obrir un debat i un diàleg "sincers amb totes les sensibilitats del partit", amb l'objectiu de funcionar amb voluntat d'acord i consens i "no d'imposició". També destaca que un altre corrent (MÉS, antic Bloc d'Esquerres i Sobiranista) es va mostrar aquesta setmana "molt dura amb la deriva poc democràtica" en el Bloc.

Com a mostra d'aquesta "falta de compromís democràtic", BiP recorda que un dels arguments de la direcció per a negar el debat i la votació de la seua proposta és que ja va haver-hi un al desembre de 2019, "com si no haguera canviat el món des d'aleshores", o que la comissió de garanties va resoldre en 2016 que els estatuts no ho permeten quan "tot el partit porta un any funcionant de manera exclusivament telemàtica".

colaboracio