Publicado 22/09/2021 11:51CET

Bombers de Gran Canària treballen amb maquinària pesant obrint vies per a desviar la lava

Nou contingent de bombers de Gran Canària
BOMBEROS DE GRAN CANARIA

   LAS PALMAS DE GRAN CANÀRIA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

   Els bombers del Consorci d'Emergències de Gran Canària que es troben a l'illa de La Palma col·laborant en diferents tasques per l'erupció del volcà, han estat treballant durant la nit amb maquinària pesant per a intentar desviar la lava de la seua direcció a les vivendes.

   Així mateix, els bombers estan realitzant treballs per a refredar amb gran cabal d'aigua en zones de la llengua de lava i permetre més temps el treball de la maquinària pesant, si bé admeten que la lava avança de forma "imparable" per una de les zones i entra a la localitat de Todoque, al municipi de Los Llanos de Aridane, segons han informat els efectius que es troben actuant a l'illa.

   D'altra banda, indiquen que hui es realitzarà el relleu del personal que està a La Palma, on porten quasi tres dies, de tal forma que el nou contingent que es trasllada a la coneguda com a 'isla bonita' estarà conformat per cinc bombers, un cap i un sergent, que serà qui dirigirà les maniobres dels equips.

   Sobre el tema, assenyalen que han establit que els relleus es produïsquen cada 72 hores, de tal forma que el personal es traslladarà amb avió fins a La Palma.

colaboracio