Publicado 26/10/2020 13:45CET

Bonig critica que Puig "diga una cosa ací" i després siga "blanet" en la Conferència de presidents

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, intervé durant una sessió de control al Consell de la Generalitat Valenciana en les Corts, a València, Comunitat Valenciana (Espanya), a 18 de juny de 2020
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

VALÈNCIA, 26 Oct. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha criticat el president de la Generalitat, Ximo Puig, per "dir una cosa ací" i després ser "blanet" en la Conferència de Presidents autonòmics. Per açò, li ha instat al fet que "deixe de mentir" i ha exigit "criteris clars i un repartiment just" dels fons europeus.

Així s'ha pronunciat Bonig en roda de premsa aquest dilluns, en la qual ha criticat que Puig, en un ple a l'agost, va dir que hi havia "410 projectes i parlava de 21.170 milions que anaven a arribar", per la qual cosa ha considerat que "simplement falta a la veritat".

També li ha exigit que "diga quan van a arribar els diners" perquè "la Comissió Europea diu que al desembre del 2021 en el millor dels casos". "Que no enganyen a la gent, al gener del 2021 no va a arribar", ha manifestat, per la qual cosa ha instat Sánchez i Puig al fet que expliquen "quin pla tenen per a passar aquesta travessia" i que arriben "el màxim d'empreses". "Si arriben les empreses, salvarem a molts valencians", ha indicat.

Igualment, ha criticat que el president presente plans "sense consultar-ho amb els sectors", i que haja creat "una oficina amb 15 funcionaris, sis alts càrrecs de Compromís i PSOE i 12 assessors" i que haja adjudicat "119.000 euros per a un estudi a una consultora". "Això no pot ser", ha retret.

"Volem criteris clars i sobretot un repartiment just. En això, el president Puig si ho reclama tindrà tot el suport del PP", ha manifestat, al mateix temps que ha afirmat que li va demanar al cap de l'executiu valencià que nomenara un professional "de reconegut prestigi" per a tractar aquests fons, "no els assessors d'eixa oficina".

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Las naves Voyager detectan nueva física única del medio interestelar

 2. 2

  Abascal comunica al Congreso un préstamo de 736.000 euros para comprar su nueva casa

 3. 3

  La juez deja en libertad al bailarín Rafael Amargo y los otros tres detenidos

 4. 4

  El Congreso aprueba por amplia mayoría los presupuestos del Gobierno de Sánchez e Iglesias

 5. 5

  Profesores catalanes avisan por carta al PSOE: "No es que el castellano vaya a desaparecer, es que es ya residual"