Publicado 15/04/2021 14:04CET

Bonig insta Puig que lidere la defensa del Tajo-Segura i exigeix a Ábalos i Duque que "es planten" davant Sánchez

Archivo - Arxiu - La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

   La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, al fet que lidere la defensa del transvasament Tajo-Segura en un "front comú" amb Andalusia i Múrcia, i ha exigit als ministres José Luis Ábalos i Pedro Duque que es "planten" davant el president Pedro Sánchez en defensa d'aquesta infraestructura.

   Bonig s'ha pronunciat així a Sant Vicent del Raspeig, on ha insistit en la importància del transvasament. "Puig diu que està disposat a defendre-ho i jo ho recolze, unim forces i fem un front amb Andalusia i Múrcia. Li oferisc l'ajuda del PP, com també ha fet el president provincial d'Alacant, Carlos Mazón", ha assenyalat.

   La presidenta del PPCV ha indicat que el transvasament "afecta a 110.000 llocs de treball, a 80.000 regants i sis de cada 10 litres de l'aigua que ix de les aixetes de les cases de la província d'Alacant venen d'aquest transvasament. És riquesa i ocupació i estem disposats a asseure'ns i parlar, sense confrontació, escoltant sempre als regant, per a arribar a un acord que de fet ja existeix amb el memoràndum".

   D'altra banda, Bonig ha preguntat a Puig què pensa fer amb la Comunitat Valenciana, "a més d'anunciar-nos que estarem a l'estiu el 70% de la població immunitzada i no va a ser així". "Reclamem inversió, gestió i respecte als ciutadans i a un sector com és l'hoteleria i el turisme que demana a crits gestió d'un Govern incapaç. La iniciativa l'ha de prendre qui governa. Els ciutadans estan perdent ocupacions, ho estan passant mal i els sanitaris estan saturats", ha manifestat.

   Durant la visita, la presidenta del PPCV ha tingut paraules de record per a Luisa Pastor, que va ser alcaldessa de Sant Vicent del Raspeig i per a José Ramón García Antón, que va ser conseller.

Contador
colaboracio