Borrell admet que el Govern central ha tingut "poc èxit" en rebaixar la crispació a Catalunya però no aposta pel 155

Josep Borrell al Senat
Ricardo Rubio - Europa Press
Publicado 12/12/2018 18:01:32CET

MADRID, 12 Dic. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers Exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, ha reconegut aquest dimecres que el Govern central ha tingut "poc èxit" en el seu intent de rebaixar la crispació a Catalunya, i ara ha apostat per "compaginar la temprança amb la fermesa" i no per aplicar l'article 155 de la Constitució, com demanen el PP i Ciutadans.

Durant un col·loqui en el 'Fòrum ABC', Borrell ha recordat que el Govern espanyol ha intentat el que ha anomenat la "política de l'ibuprofèn", per abans de res "baixar la inflor". No obstant això, ha reconegut que, quan el Govern socialista creia que "les coses havien entrat en una fase que permetia més diàleg", el Govern català ha tornat "a crispar" la situació i ha "obligat el Govern de Pedro Sánchez a fer el que toca fer", demanar explicacions, dir que la situació no és acceptable i que si es manté haurà d'aplicar la llei.

No obstant això, ha defensat que hi ha diversos "instruments sectorials" que es poden aplicar en lloc de fer ús del 155. "Un article que tots sabem com de difícil és d'aplicar i de mantenir, em sembla una demanda que es pot fer des de l'oposició però des del Govern de l'Estat cal mesurar cada pas que es fa", ha dit.

colaboracio