Publicado 07/07/2022 12:38

Borrell reclama a la Xina un paper "constructiu" a Ucraïna i frenar la desinformació sobre la guerra

L'alt representant de la UE per a la Política Exterior, Josep Borrell
-/European Council/dpa

   BRUSSEL·LES, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

   L'alt representant de la UE per a la Política Exterior, Josep Borrell, ha reclamat aquest dijous a la Xina que tinga un paper "constructiu" en la guerra d'Ucraïna i combata la desinformació russa sobre el conflicte.

   En una trobada a Indonèsia amb motiu de la reunió de ministres d'Exteriors del G-20, el cap de la diplomàcia comunitària s'ha reunit amb el titular d'Exteriors de la Xina, Wang Yi, a qui ha demanat més compromís de Beijing en la situació a Ucraïna.

   "Crido la Xina a desenvolupar un rol més constructiu a l'hora d'abordar la guerra d'Ucraïna i frenar la desinformació sobre les causes i les desastroses conseqüències de l'atac rus", ha assenyalat en un missatge en xarxes socials.

   Des de l'inici de la invasió russa, la UE ha demandat a la Xina que prenga partit i aclarisca que no ajudarà militarment ni econòmicament Rússia en aquesta conjuntura. No obstant això, les autoritats xineses han evitat posicionar-se i han mantingut una certa ambigüitat respecte a les peticions europees perquè utilitze la seua influència sobre Moscou per a aturar l'agressió militar.

   Aquest equilibri es va veure durant la cimera UE-Xina a l'abril, tot just una setmana després de l'inici de la invasió d'Ucraïna i en la qual el president xinès, Xi Jinping, va plantejar la necessitat de promocionar l'estabilitat i va rebutjar les divisions en blocs.

   Europa ha insistit en la important relació comercial amb la Xina per a dissuadir qualsevol possible participació del gegant asiàtic a favor de Rússia en la crisi ucraïnesa.

colaboracio