El Botànic proposa incorporar psicòlegs i nutricionistes en centres de salut de manera gradual

Archivo - Psicòlogues en una imatge d'arxiu
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 17:13

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Els grups del govern valencià (PSPV-Compromís-UP) plantegen la incorporació gradual de psicòlegs clínics en el personal públic del sistema valencià de salut, especialment en Atenció Primària, amb l'objectiu que en els pròxims quatre anys hi haja en almenys dos terços dels centres de salut. També proposen incloure la "figura clau" dels nutricionistes en els ambulatoris.

   Així ho arrepleguen dos de les seues esmenes parcials conjuntes a la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2023, el termini dels quals de presentació en Les Corts ha finalitzat aquest dimecres a la vesprada.

   L'esmena referida als psicòlegs, proposta per Unides Podem i acceptada pels seus socis, també advoca per la incorporació gradual de personal d'infermeria especialista en salut mental en el sistema valencià de salut.

   En general, el PSPV mostra la seua satisfacció per haver consensuat la majoria d'esmenes amb Compromís i Unides Podem --grups que sí han registrat sengles propostes en solitari-- i reivindica la negociació i l'estabilitat del Botànic per a "donar resposta als problemes reals de la majoria social de la Comunitat Valenciana".

   "Estem davant els quals seran, sense cap tipus de dubte, els pressupostos de la pròxima legislatura, la legislatura de la consolidació dels governs progressistes", reivindica el portaveu d'Hisenda del PSPV, José Muñoz, en declaracions remeses als mitjans.

   Des de Compromís, el seu portaveu adjunt Carles Esteve coincideix a destacar el treball conjunt per a "millorar els pressupostos", a més de posar en valor l'acord per a augmentar els psicòlegs clínics com "una mesura important en un moment en què la salut mental necessita un reforç".

   També ressalta l'esmena conjunta per a començar a dotar a l'Atenció Primària de nutricionistes, "una figura clau per a anar amb compte de l'alimentació com a ferramenta per a millorar la salut de valencians", o la que possibilitarà la pròrroga de la gratuïtat del transport públic durant 2023 per als jóvens.

   I Unides Podem considera que els objectius reflectits en els pressupostos permetran garantir que es fa realitat el ja aconseguit prèviament amb les esmenes a la llei d'acompanyament.