Publicado 05/07/2022 16:22

Bravo demana comparéixer a Les Corts per l'incendi de Venta del Moro

Archivo - Arxiu - La consellera Gabriela Bravo en Les Corts
ROBER SOLSONA/EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

   La consellera d'Interior, Gabriela Bravo, ha sol·licitat la seua compareixença en la comissió de Justícia de les Corts per a informar sobre les actuacions dutes a terme per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta als Emergències (AVSRE) en l'incendi forestal de Venta del Moro (València), on aquest dimarts estan activats fins a 500 efectius per a evitar que el foc que afecta ja a 1.300 hectàrees aconseguisca el paratge de les Gorges del Cabriol.

   Aquesta petició de compareixença s'ha registrat després que grups de l'oposició com a PP i Cs hagen reclamat tant a Bravo com a la consellera d'Emergència Climàtica, Mireia Mollà, que donen explicacions per la gestió de l'incendi declarat el diumenge a la vesprada. Els 'populars' han advertit que "pareix que les unitats de bombers forestals no estaven dotades al cent per cent" i els 'taronges' han exigit "responsabilitat política" i més prevenció.

   En una visita al lloc de comandament avançat aquest dimarts, Bravo ha explicat que l'extinció se centren fonamentalment a evitar l'avanç de les flames en un incendi "de gran complexitat" per l'orografia, ja que la zona de perímetre és de 40 quilòmetres, amb molta massa forestal i barranc.

   En el dispositiu participen bombers provincials i autonòmics amb suport de personal de Castella-la Manxa, fins el 237 membres de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i 30 mitjans aeris entre els propis, els castellà-manxecs i els facilitats per l'Estat.

colaboracio