La brisa de l'est bufarà aquest dimarts en la zona de Beneixama després d'una matinada amb temperatures de 18º

Publicado 16/7/2019 10:19:09CET
UME

VALÈNCIA, 16 Jul. (EUROPA PRESS

La brisa de l'est i sud-est bufarà aquest dimarts en la zona de l'incendi de Beneixama. Es tracta d'un vent més fresc i humit que els vents terrals que van bufar ahir, segons la predicció de l'Aemet.

Per la seua banda, la temperatura mínima en la zona ha oscil·lat entre 17 i 18 grau a última hora de la passada matinada, amb vent fluix variable i sobre les 9.00 ja se superen els 20 graus. La humitat relativa durant gran part de la matinada ha estat entre el 80 i el 90%.

Des de les 6.50 hores s'han anat incorporant fins a nou mitjans aeris a les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Beneixama (Alacant) - i que està arrasant al voltant de 830 hectàrees i ha obligat a desallotjar 80 persones de la zona

Des del pont de comandament s'ha decidit anul·lar l'eixida d'un helicòpter Kamov de Caravaca i de l'avió amfibi FOCA però en canvi s'ha incorporat un ACO (Avió de Coordinació i Observació) i de la UMAP (Unitat Mòbil d'Anàlisi i Planificació).

Aquest matí, sobre les 10 hores, està convocada una reunió de coordinació per a tractar l'evolució d'aquest incendi. Durant la nit les tasques d'extinció han evolucionat amb normalitat amb els mitjans terrestres: 11 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, 12 autobombes, 11 vehicles de Bombers de la Diputació d'Alacant, 56 vehicles de la UME, set brigades de Divalterra, i tres capatassos.

colaboracio