Brugal.- Amorós diu que no està imputat en la causa i demana a Alarte la nul·litat de la seua suspensió de militància

Actualizado 1/10/2010 16:35:34 CET

Es mostra convençut d'haurà "una rectificació pública i privada" i que "qui és i exercix de líder sabrà reconèixer els seus errors"

ALACANT, 1 Oct. (EUROPA PRESS) -

El diputat socialista a la Diputació d'Alacant Antonio Amorós ha assegurat este divendres, després de personar-se en la causa oberta pel 'cas Brugal', que no està ni ha estat imputat en el procés i s'ha mostrat convençut que el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, "sabrà reconèixer els seus errors i serà el primer a sol·licitar la nul·litat de l'expedient" que ha demanat perquè s'iniciara un procés de suspensió cautelar de militància contra la seua persona.

Antonio Amorós ha realitzat estes declaracions este divendres a Alacant en una roda de premsa on ha assenyalat que "no existix cap interlocutòria" que l'impute en la causa judicial oberta en relació amb l'adjudicació de l'abocador del Pla Zonal de Residus De la Vega Baixa, i que no hi ha "cap decisió de cap jutge" de la província d'Alacant contra ell.

Alhora, Amorós ha considerat que Alarte "va pecar per excés" en sol·licitar la suspensió cautelar de militància per a ell, que va actuar de manera "precipitada" i que va prendre una decisió "sense calibrar i mesurar".

El diputat socialista ha assegurat que "no hi ha accions legals decretades per cap jutjat" que el vinculen "en qualitat d'imputat" amb l'anomenada trama del 'cas Brugal'.

"Així ho han manifestat els màxims responsables del Jutjat de Primera Instància número 3 d'Oriola als meus representants legals" ha assenyalat Amorós, qui ha afegit que ha obtingut audiència de l'òrgan judicial una vegada que, "com a conseqüència de la pressió mediàtica i pública", s'ha vist obligat a personar-se en la causa.

SUSPENSIÓ DE MILITÀNCIA

Durant la seua intervenció, Amorós ha apel·lat al "sentit de justícia" dels socialistes i ha indicat que un socialista "no pot ser just si pren mesures injustes i no pot ser ètic, si preses mesures injustes a posta que ho són".

"Sobre la meua persona s'han pres resolucions indegudes, desmesurades i precipitades" ha apuntat Amorós, qui ha assegurat que "hi ha gestos precipitats, decisions irreflexives i errors en política que si s'assumixen amb gallardia i valor es demostra el nivell de lideratge dels qui ho fan".

En este sentit, Amorós ha considerat que Jorge Alarte va pecar "per excés" quan va sol·licitar un expedient per a iniciar el procés de la seua suspensió cautelar de militància del PSPV, una cosa que va fer "arrossegat per la lluita contra la corrupció", moment en el qual el dirigent socialista "es va veure embolicat en una espiral de precipitació que el va portar a prendre decisions sense calibrar ni mesurar".

"Tan perillós és pronunciar-se amb urgència com guardar silenci, però la cosa més letal per al lideratge és la incapacitat de ser just i humil a l'hora de reconèixer els seus errors", ha destacat Amorós.

"Estic convençut que haurà una rectificació pública i privada" i que "qui és i exercix de líder sabrà reconèixer els seus errors i serà el primer a sol·licitar la nul·litat de l'expedient que ell mateix va sol·licitar contra mi per a iniciar el procés de suspensió cautelar de militància".

Amorós ha considerat que Alarte "va actuar de bona fe, i que aprendrà que hi ha una línia gruixuda entre la lluita contra la corrupció i deixar en la indefensió a companys que estan sotmesos a la pressió, també judicial, en molts ajuntaments".

D'altra banda, el diputat socialista a la Diputació d'Alacant ha indicat que té la intenció de seguir i han estat socialista i de seguir treballant al servici dels ciutadans fins que ell "considere".

A més, Amorós ha avançat que els seus advocats han iniciat el procés de rectificació contra el mitjà de comunicació que ha publicat, "sense disposar del rigor mínim necessari", sobre la seua "falsa imputació en la causa que tots sabeu".

Al mateix temps, ha anunciat que s'ha sol·licitat a este mitjà per via judicial un acte de conciliació contra la direcció d'este diari i els seus redactors, previ a la formulació de la querella criminal pels suposats delictes d'injúries greus amb publicitat contra estes mateixes persones i este mateix mitjà.

colaboracio