Brugal.- Antonio Amorós sosté la seua innocència i nega estar imputat en la trama

Actualizado 16/9/2010 20:55:09 CET

ALACANT, 16 Sep. (EUROPA PRESS) -

El diputat provincial del PSPV-PSOE, Antonio Amorós, ha mantingut este dijous la seua "innocència i la neteja de les seues actuacions" com a diputat provincial en l'oposició respecte a l'anomenat 'cas Brugal', en què ha assegurat que no està imputat, segons ha exposat en un comunicat enviat als mitjans de comunicació pel mateix diputat.

Amorós ha recordat que en una recent compareixença pública, ja ha indicat que ell no ha de "veure que el tema de l'adjudicació de la contracta de les escombraries al Consorci Comarcal de Residus De la Vega Baixa, i cap òrgan judicial competent s'ha dirigit a mi per acusar-me o imputar-me res respecte a estos assumptes".

Amorós, que ha ressaltat el seu "orgull per ser i seguir sent socialista", ha anunciat que reclamarà el dret de rectificació davant de tots aquells mitjans que han publicat que està imputat per estos fets, "extrem que no pot ser perquè no hi ha hagut cap imputació formal, no hi ha cap comunicació i, sobretot, no he fet res il·lícit, ni contrari a les normes".

El diputat socialista a més ha explicat que "el paper dels membres de l'oposició és molt limitat a l'hora de controlar o influir en processos com el que se m'està atribuint".

"Hem fet la nostra tasca de control, hem rebut a molta gent que volia explicar-nos i preguntar-nos coses, però mai hem -- ni jo ni cap altre diputat socialista-- creuat la línia vermella de la legalitat", ha indicat a l'escrit.

Amorós també ha aclarit que "de les converses de tercers hauran de respondre ells mateixos, perquè es poden interpretar de mil maneres, tot i que de moment els filtradors li han donat la interpretació més negativa contra mi i més laxa contra els propis autors, una interpretació malèvola que també han volgut aprofitar en el si del meu partit per interessos crematístics".

FOTOGRAFIES

El diputat socialista ha considerat que les fotografies --recollides a l'informe policial del cas-- en les que ell apareix, "entren dins de la normalitat, són pròpia de la tasca i el càrrec de portaveu, perquè no es pot entendre l'activitat pública i política sense interlocució amb els ciutadans, indistintament de la seua condició, professió, o qualsevol altra circumstància".

A més ha remarcat que, com estes fotos publicades per la premsa, "poden existir milers amb companys de partit, companys d'altres partits, veïns De la Vega Baixa, empresaris, i sindicalistes, sense que això siga motiu de sospita".

"El sospitós, en una persona que ostenta un càrrec institucional en una entitat com la Diputació, és que no em reunira amb ningú, que no em veiera".

Amorós ha assenyalat que "hi ha hagut un alineament amb les tesis de l'alcalde de Albatera (Alacant) que, per interés a la defensa dels seus ciutadans, considerava que la seua població no era la propicia per a la instal·lació d'un abocador. I després, una vegada aprovada l'adjudicació en una partida de Torremendo ens vam oposar amb al·legacions que es variara la ubicació".

"No hem tingut més participació que les pròpies d'un grup en l'oposició; no hem tingut més interés que a crear este servici bàsic per a la comarca De la Vega Baixa; i no hem exercit la nostra tasca de mediació més enllà del que marquen el criteri de defensa dels municipis i els seus ciutadans", ha declarat.

Tot i això, ha lamentat que "estes situacions hagen estat aprofitades per propis i estranys per córrer una densa cortina de fum que alleugerira la pressió mediàtica sobre altres persones, que estan o no imputades, però de les investigacions policials de les quals si es desprén una participació directa en estos fets".

Amorós ha mostrat la seua disposició de "continuar treballant des de les files socialistes perquè s'aclarisca la situació, es prenguen mesures polítiques i es resolgui la situació de bloqueig que persistix a l'abocador De la Vega Baixa".

colaboracio