Brugal.- El Consell actuarà amb respecte a la presumpció d'innocència de Ripoll "mentre no hi haja sentència ferma"

Actualizado 17/9/2010 19:35:01 CET

VALÈNCIA, 17 Sep. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, ha afirmat que el Govern valencià actuarà amb "respecte" a la presumpció d'innocència del president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, "mentre no hi haja una sentència judicial ferm que puga dir el contrari".

Sánchez de León s'ha pronunciat d'esta manera en la roda de premsa posterior al ple del Consell després de ser preguntada per si de cas considera el Govern valencià que Ripoll deu deixar el seu càrrec al capdavant de la Diputació d'Alacant amb motiu de la imputació de diversos càrrecs pel 'cas Brugal'.

La portaveu ha defensat la presumpció d'innocència i ha apuntat que "els únics capacitats per a jutjar a les persones són els jutges. Ni són els informes policials o d'altres institucions, ni els polítics, ni els mitjans de comunicació".

Així, "combinant esta ferma creença, este ferm respecte al nostre sistema jurídic i a la presumpció d'innocència" i "mentre no hi haja una sentència judicial ferm que puga dir el contrari", el Consell actuarà amb "respecte" a estos principis.

Inquirida per si de cas el Consell es planteja suspendre l'adjudicació de la contracta d'escombraries a Oriola (Alacant), Sánchez de León, ha declarat que des del punt de vista administratiu està "perfectament adjudicat".

La portaveu del Consell considera que per suspendre'l "caldria seguir els cursos oportuns. S'hauria d'impugnar i que un tribunal donés la raó i entenguera que el contracte no està ben fet". Sánchez de León ha remarcat que no es tracta d'una decisió política.

colaboracio