Fenoll denuncia a l'adjudicatària de la recollida d'escombraries d'Oriola

Actualizado 12/11/2010 18:13:02 CET

L'empresari assegura que de la mateixa manera que l'han gravat amb polítics del PP, ho podrien haver gravat "en Blanqueries"

ORIOLA (ALACANT), 12 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'empresari Àngel Fenoll ha denunciat a la UTE adjudicatària del servici de recollida de residus i neteja viària d'Oriola (Alacant), --formada per Sufi, Gobancast i Liasur--, per l'impagament d'un milió d'euros que, segons ha dit, li deu per l'abocador de la seva propietat en Abanilla (Múrcia).

En una roda de premsa convocada este divendres a Oriola, Àngel Fenoll ha mostrat les seues diferències amb l'esmentada UTE, anomenada 'Oriola, Capital De la Vega Baixa, UTE' que, --segons revelen els informes policials del 'cas Brugal'-- presumptament funcionaria com una "tapadora" del propi empresari, imputat també en la causa.

En este sentit, l'empresari ha negat que estiga darrere de dos de les empreses que formen la unió temporal d'empreses 'Oriola. Capital De la Vega Baixa, UTE'. "Jo no estic en cap lloc", ha dit, i alhora ha explicat que "no hi ha cap firma" seua que certifique este fet.

Tot i això, ha aclarit que "ha ajudat" a la UTE concessionària a la qual denuncia ara per no pagar-li un milió d'euros en concepte de l'abocament d'escombraries a la planta de transferència d'Abanilla.

Fenoll ha fet esta afirmació a l'explicar que la concessionària del servici de recollida d'escombraries i neteja viària que presta el servici a Oriola paga 20 euros per tona com cànon, mentre que en altres municipis de la província d'Alacant es paga 40 per tona.

L'empresari s'ha defensat així de les acusacions de la portaveu del grup municipal socialista d'Oriola i diputada provincial per esta formació, Antonia Moreno. Segons Fenoll, la política del PSPV li ha acusat d'"estar robant", ja que ha assenyalat que l'industrial podria estar cobrant més diners del previst per l'emmagatzematge dels residus en el seu abocador d'Abanilla.

En este sentit, l'empresari ha reptat a Moreno que aclarisca "qui li va pagar la campanya" de les eleccions municipals del 2007. Fenoll ha desmentit que hi haja finançat la campanya del PP d'Oriola i ha afirmat que no és d'esta formació política. "Ni estic afiliat ni res", ha dit.

Alhora, Fenoll va culpar a la portaveu socialista d'"anar a casa" d'un dels seus treballadors perquè denunciara davant de la Fiscalia Anticorrupció suposades irregularitats comeses a l'abocador que l'empresari té en Abanilla.

CAS BRUGAL

Sobre les investigacions que apunten a la relació de Fenoll amb el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, i l'exportaveu del PSPV-PSOE en la institució provincial Antonio Amorós, l'empresari a assegurat que "no ha parlat mai" amb el primer, mentre que ha assegurat que és "amic" del segon.

"Jo amb Ripoll no he parlat del Pla Zonal --de Residus de la comarca De la Vega Baixa-- ni de res", ha afegit. L'empresari ha assenyalat, a més, que, de la mateixa manera que l'han gravat amb polítics del PP, ho podrien haver gravat "en Blanqueries" --seu del PSPV-PSOE--. "A vegades es diu que tens amistats perquè ho senti una altra empresa", ha exposat.

Segons l'empresari, les relacions entre ell i certs polítics de la Comunitat Valenciana que es desgranen de les converses telefòniques interceptades per la policia han estat comentaris per a desanimar altres mercantils que concursaven juntament a les seues en processos d'adjudicació de servici públics.

Fenoll ha admès que pot "haver parlat" amb persones pròximes al president de la Diputació, però mai amb ell directament. Alhora, ha manifestat que a l'alcaldessa d'Oriola, Mónica Lorente, la coneix, però que no parla amb ella "des de fa quatre anys".

"En tres anys i mig, he anat dos vegades a l'Ajuntament d'Oriola, però per demanar-los que em paguen", ha assenyalat en indicar que el consistori li deu 2,4 milions d'euros pel servici de neteja d'edificis públics que va deixar de prestar el mes de setembre passat.

Respecte a les cintes en les quals havia gravacions realitzades per petició de Fenoll a polítics i que han estat recolides per la policia, Fenoll ha admés haver-les filmat, "però fa molts anys". Així, ha exposat que en les cintes requisades fa poc hi ha gravacions dels seus treballadors i d'altres abocadors d'Espanya.

Alhora, l'empresari oriolà ha recordat que "les primeres cintes" que el fiscal Anticorrupció va tindre a les seues mans de les realitzades per Fenoll, les va lliurar ell mateix.

CALPE

Sobre la demanda interposada per l'alcalde de Calp (Marina Alta) contra l'empresari per unflar les factures en concepte d'emmagatzematge de residus a la planta de transferència que Fenoll té en este municipi alacantí, l'empresari ha assegurat que l'augment de l'import es deu als camions "de l'Ajuntament" que porten fins a les seues instal·lacions "podes i béns".

"Si no els portaren, eixirien menys tones", ha manifestat, i alhora ha detallat que les deixalles portats per l'Ajuntament "no es poden ficar en el torb" i ha considerat que "és molt greu dir que es pesen tones de més".

Fenoll ha assegurat que la bàscula està en regla i que la pujada de les factures es deu al dipòsit de podes i béns juntament a les seves instal·lacions. En este sentit, l'empresari oriolà, que té un contracte amb l'Ajuntament des de fa 13 anys pel qual es dipositen els residus d'aquest municipi en el seu abocador, ha estimat que este tipus de residus suposa el 20% de tots els qui arriben a la seua planta.

Tot i això, l'industrial ha anunciat que demandarà a l'Ajuntament per incomplir el contracte relatiu al dipòsit d'algues marines en les seues instal·lacions. Segons Fenoll, el municipi va ampliar el contracte pel qual prestava el servici i que "des de fa dos anys" no factura res per este concepte, ja que les algues es llancen "al Penyal d'Ifach". D'esta manera, l'empresari ha opinat que l'Ajuntament incomplix el contracte, per la qual cosa ho portarà als tribunals.

L'empresari ha recordat també que va haver d'adquirir maquinària, entre la que havia "camions de 90 metres cúbics" que no s'utilitzen, ja que les algues es tornen a tirar al mar quan es recullen de la riba de les platges de Calp.

Sobre la suposada adjudicació "a dit" del contracte pel qual la planta de transferència rep els residus de Calp, Fenoll ha refutat esta afirmació, si bé ha declarat que parlarà "quan toc", ja que "ara està tota baix secret de sumari".

colaboracio