Brugal.- Gregory, detingut al costat del seu germà i dos treballadors d'Autisa per un presumpte aixecament de béns

Actualizado 4/11/2010 16:52:49 CET

ALACANT, 4 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'empresari Rafael Gregory ha estat detingut dins del marc del 'cas Brugal' per la presumpta comissió d'un delicte d'aixecament de béns, segons han indicat a Europa Press fonts pròximes al cas, que han precisat que també han estat arrestats José, germà de l'empresari, i dos treballadors del grup Autisa per la seua presumpta col·laboració en este fet.

Rafael Gregory i el seu germà José al costat de dos treballadors del Grup Autisa suposadament van cometre un delicte d'aixecament de béns i, segons assenyala el sumari a què ha tingut accés Europa Press, per a això van comptar amb la participació de l'empresari oriolà Àngel Fenoll, un dels principals investigats en esta trama, que no ha estat detingut per estos fets.

El Grup Autisa, segons el sumari, patia "efectes devastadors de la crisi" i també repercussions de "les irregularitats que hauria portat a terme el seu equip gestor --que inclourien falsificació de documentació, bastidors etc...--". Davant d'esta situació, segons afegix, l'ara detingut "hauria ideat un pla" per a intentar que estos béns no li foren embargats i per a això hauria comptat amb l'ajuda de l'empresari oriolà.

En concret, segons necessita, el pla consistia en "traspassar totes aquelles propietats a nom de les mercantils com a pas previ a una suspensió de pagaments, una vegada que ja s'han rebut citacions de procediments declamatoris". Per a això, comptaria "amb l'auxili d'Àngel Fenoll, el lletrat Ismael Olmo, i personal de confiança de l'empresari oriolà".

Per a això, segons afegix, "s'utilitzarien mercantils de recent creació i altres pertanyents al grup empresarial de Fenoll a nom de testaferros per a inscriure la propietat de terrenys, naus industrials", entre d'altres, així com per a "traslladar material inventariat, matricular vehicles...". L'objectiu, segons el sumari, era el d'"eludir l'embargament dels esmentats béns".

Gregory, que apareix en la causa com a presumpte intermediari en el cas Brugal, ha estat detingut anteriorment dos vegades més, una d'elles dins de les actuacions d'esta operació i una altra per un suposat frau.

Dins de les investigacions, Rafael Gregory, expresident de la fundació de l'Hèrcules CF, apareix com a supòsit intermediari entre l'empresari oriolà Àngel Fenoll, el president de la Diputació, José Joaquín Ripoll, i el constructor alacantí Enrique Ortiz, de qui és estret col·laborador, en el negoci de la gestió d'escombraries De la Vega Baixa.

colaboracio