Brugal.- Un informe policial revela presumptes irregularitats en l'adjudicació de la contracta d'escombraries de Fortuna

Actualizado 27/10/2010 18:44:53 CET

ALACANT, 27 Oct. (EUROPA PRESS) -

Un informe policial, emmarcat d'ací a l'operació 'Brugal', revela presumptes irregularitats en el concurs per a la recollida de residus sòlids urbans i neteja viària a Fortuna (Múrcia), ja que l'exprimer tinent d'alcalde del consistori fortuner José Antonio López va sol·licitar de manera "insistent i reiterada" a l'empresari oriolà Àngel Fenoll "una quantitat de diners en metàl·lic en concepte de comissions per l'adjudicació del servici d'escombraries".

Estos fets es desprenen de les gravacions intervingudes en el domicili d'Àngel Fenoll, qui com a contrapartida pels diners, rebria del regidor "algun tipus de control en el relatiu al preu de les diferents ofertes per a l'adjudicació de la contracta de recollida d'escombraries", segons recull un informe policial del sumari a què ha pogut accedir Europa Press.

Alhora, l'informe destaca la defensa feta per López en el Ple municipal de Fortuna per fer valer l'oferta presentada per la mercantil 'Colsur', propietat de l'empresari oriolà. L'empresa de recollida d'escombraries i neteja viària va obtenir la concessió del servici.

El motiu de sol·licitar comissions per l'adjudicació d'aquest servei és, segons es desprèn de les converses gravades, que l'edil estava necessitat per les moltes despeses que se li presenten fa poc, segons manifesta a Fenoll. Així, el regidor demana en comissions "un 5% del contracte del primer any, que no passaria del milió de pessetes".

Alhora, acorden continuar la cooperació mútua durant la present legislatura, iniciada el maig del 2007, en el cas que continuara en el govern municipal. Actualment, l'equip de Govern de Fortuna està format pels membres del mateix partit que López, el PP, si bé este ja no es troba a la corporació.

Per estos fets, el Ministeri Fiscal va sol·licitar la inhibició territorial de la investigació del jutjat d'Instrucció número 3 d'Oriola (Alacant) als jutjats d'Instrucció de Cieza (Múrcia) per un presumpte delicte de suborn de l'exprimer tinent d'alcalde de Fortuna.

colaboracio