Brugal.- El jutge aixeca el secret de sumari de l'adjudicació de la contracta d'escombraries d'Oriola i el Pla Zonal

Actualizado 7/9/2010 19:36:07 CET

ALACANT, 7 Sep. (EUROPA PRESS) -

El titular del jutjat de primera instància número 3 d'Oriola (Alacant) ha decretat l'aixecament del secret específic dels informes relatius a la contracta d'escombraries d'Oriola (Alacant) i el Pla Zonal XVII, desenvolupats en el marc de l'anomenada operació 'Brugal', segons ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

L'aixecament del secret afecta als informes sobre els fets investigats assumits pel jutjat oriolà i als quals han estat tornats a este òrgan per part d'altres instàncies judicials. En concret, el jutjat ha començat a donar trasllat dels documents relatius a la contracta d'escombraries d'Oriola (Alacant) i al Pla Zonal XVII, sobretot.

El magistrat, en una interlocutòria datat dijous passat 2 de setembre i notificat ja a les parts, ha acordat aixecar el secret que pesava sobre les diligències prèvies 851/07 obertes pels possibles delictes de tràfics d'influència, frau i suborn, entre d'altres.

Així, en este escrit, el magistrat desestima els recursos presentats pel fiscal i una de les defenses contra la interlocutòria que ha decretat l'aixecament del secret de les actuacions el passat 14 de juliol.

D'altra banda, a causa del considerable volum de les actuacions, el magistrat ha concedit un termini a les parts perquè puguen instruir-se dels informes i documentació que se'ls ha proporcionat en suport digital o en paper. A continuació, es procedirà a traslladar la resta d'actuacions en idèntiques condicions d'igualtat, en la mesura que la intendència de l'òrgan judicial ho permeta.

colaboracio