Brugal.- L'alcalde de Calp denuncia Colsur per estafa en la facturació d'escombraries

Actualizado 12/11/2010 11:43:12 CET

ALACANT, 12 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Calp (Marina Alta), Ximo Tur, ha presentat una denúncia per una presumpte delicte d'estafa continuada en relació amb la facturació feta per l'empresa Colsur, i ha proposat rescindir el contracte amb esta companyia, que és investigada en una de les ramificacions de l''operació Brugal', segons ha informat en un comunicat el consistori de Calp.

Així, davant de la unitat de policia Judicial de Calp, en qualitat de primer edil de la població, este dijous ha denunciat que la facturació de Colsur, comprovada de moment des de gener del 2006, reflectix que s'ha facturat "entre dos, cinc i quatre vegades", segons els mesos, "el pes dels residus recollits per Acciona i l'estimat prenent com a base les dades que publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE)".

En este escrit, Ximo Tur avança que està previst revisar totes les factures de Colsur des de 1998, i també mostra la seua intenció de proposar al ple la rescissió del contracte amb Colsur, per a "no continuar un contracte amb qui a estafat a Calp", i tenint en compte que la planta de Colsur està situat en una zona d'especial protecció esta "hauria de ser netejada i descontaminada".

Alhora, ha anunciat el seu desig de proposar al ple un rebaixa lineal de la taxa d'escombraries, d'acord amb la disminució del cost del servici que es puga produir per la rebaixa de la factura del tractament de les escombraries.

Al costat de la denúncia, alcalde ha aportat a les forces de seguretat els decrets d'aprovació de factures en els quals consta que s'aproven d'acord amb certificacions del director tècnic del servici --que és el mateix des de 2007-- i l'absència d'inconvenients de l'interventor --també el mateix interventor, segons ha aclarit--. En estos documents, consta la firma dels regidors d'Hisenda durant este període --càrrec que han ocupat Nicolay Pérez Tyteca del PSOE i Fernando Penella del PP--.

A més, ha considerat que "ha de ser fals" que el regidor socialista, Joan Morató, ja "detectés irregularitats però que no les fes públiques per causa de la moció de censura", tenint en compte que, segons l'opinió de Tur, això convertiria al "PSOE en encobridor d'un delicte que té l'obligació de denunciar".

colaboracio