L'alcalde de Calp ordenarà la devolució de les factures no pagades a Colsur

Actualizado 7/12/2010 13:39:01 CET

ALACANT, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Calp (Marina Alta), Ximo Tur, dictarà este dijous un decret per a ordenar la devolució de les factures no pagades perquè Colsur les refaça correctament amb el pes descarregat a la planta de Oltá pels camions d'Acciona, més els camions de podes i béns, segons ha informat este dimarts en un comunicat el mateix primer edil.

Tur ha recordat que ja s'ha "comprovat que en les factures de Colsur --adjudicatària del tractament de residus urbans en Calp-- s'ha afegit al pes recollit pels camions recol·lectors d'Acciona --adjudicatària del servici de recollida d'escombraries--, el de residus dipositats en Abanilla".

Per esta raó, ha avançat que este dijous preveu dictar un decret "acordant tornar les factures no pagades perquè Colsur les faça un altre cop correctament amb només el pes descarregat a la planta de Oltá pels camions d'Acciona, més els camions de podes i béns".

Alhora, ha detallat que de les factures pagades se sol·licitarà l'abonament, a favor de l'Ajuntament de Calp, de les quantitats que no corresponen als camions d'Acciona, podes i béns dipositats a la planta d'Oltá --fet que suposa l'abonament dels diners pagat corresponent als residus pesats en Abanilla--.

Ximo Tur ha aclarit que adoptarà estes mesures "sense perjudici que, complint allò que ha ordenat pel jutjat d'instrucció número u de Dénia (Alacant), se li remeta al mateix la documentació sol·licitada".

D'altra banda, l'alcalde de Calp ha explicat que, entre la documentació enviada a requeriment del citat jutjat, es troben els decrets d'aprovació dels abonaments a Colsur i factures signades per des de juny del 2007 a octubre del 2008 per l'aleshores regidor d'Hisenda, Nicolay Pérez Tyteca, i el passat alcalde, Luís Serna.

La companyia Colsur és objecte d'una investigació per les presumptes irregularitats al facturació al consistori calpí, en el marc del cas 'Brugal', i el seu propietari, l'empresari Àngel Fenoll, imputat per extorsió, suborn i tràfic d'influències, entre d'altres delictes, en este sumari.

Actualment, Ximo Tur, del Bloc, governa l'Ajuntament de Calp en minoria, després de la ruptura la setmana passada del pacte de Govern que mantenia amb el PP. La renúncia de cinc dels edils populars s'ha produït després de la decisió de Tur de cessar a tres edils del PP per la seua presumpta implicació en una ramificació del cas 'Brugal'.

colaboracio