Brugal.- La policia va investigar l'Ajuntament de Callosa de Segura per una suposada contraprestació a favor de 'Colsur'

Actualizado 9/9/2010 19:06:52 CET

El consistori de Jacarilla demanarà personar-se en el cas, mentre que Algorfa ho farà quan hi haja una notificació oficial

ALACANT, 9 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Callosa de Segura (Alacant), el popular Javier Pérez, ha explicat que l'informe policial relatiu al municipi callosí en el marc de l'operació 'Brugal' fa referència a una suposada contraprestació a l'empresa de recollida d'escombraries 'Colsur SL', amb la qual el consistori negociava l'ampliació del servici, a canvi de la contractació d'una persona en el servici de neteja viària.

En declaracions a Europa Press, Javier Pérez ha assenyalat que els agents, en les conclusions de l'informe, veuen indicis de contraprestació a canvi de la contractació d'esta persona, si bé afegixen que no poden determinar si esta ampliació s'ha produït.

L'alcalde de Callosa de Segura ha comentat que l'informe es basa en converses entre l'encarregat de 'Colsur SL', propietat de l'empresari oriolà Àngel Fenoll, i el fill d'este empresari, Antonio Ángel Fenoll, entre maig del 2007 i mitjans del 2008.

En estes converses, els dos homes comenten que han parlat amb el primer edil sobre la contractació d'una persona per al servici de neteja viària, així com del referent a l'ampliació del servici de recollida d'escombraries, per la qual cosa, segons el parer de Pérez, els agents relacionen la negociació de l'ampliació del contracte amb la contractació.

"No té res a veure amb l'ampliació del servici. Simplement es produïxen al mateix temps", ha assenyalat el primer edil, qui ha explicat que el consistori havia demanat pressupost a la mercantil per a l'ampliació del servici de recollida amb una escombradora gran i la instal·lació de vint contenidors soterrats.

Tot i això, Pérez ha indicat que, finalment, no es va ampliar este servici "perquè el pressupost era alt" i, en este sentit, ha assenyalat que els informes d'Hisenda entre els anys 2005 i 2008, recollits en la investigació policial, apunten que els diners facturat pel consistori a 'Colsur SL' coincidixen amb el pressupostat en el contracte d'adjudicació.

Alhora, l'alcalde ha confirmat que ha demanat la contractació d'una dona en el servici de neteja de carrers per a cobrir una baixa que s'havia produït. En esta línia, ha explicat que esta persona era "usuària" dels Servicis Socials del municipi, pel que havia proposat la seua contractació per a "ajudar-la" i millorar la seua situació familiar.

L'empleada, que va estar treballant del 20 de maig del 2008 al 9 de juny del 2008, realitzava mitja jornada, per la qual cobrava un sou d'uns 450 euros aproximadament.

15 EUROS PER TONA DE RESIDUS

L'Ajuntament de Callosa de Segura té contractat des de l'any 2005 el contracte de neteja de carrers i recollida de residus sòlids urbans amb 'Colsur SL' per un període de 20 anys. Esta mercantil ha estat la que millor puntuació va obtindre en el procés d'adjudicació del servici.

En este sentit, l'alcalde callosí, preguntat per la presència de l'empresa de Fenoll en els pobles De la Vega Baixa, ha explicat que "és la cosa més normal" que guanye les adjudicacions d'este servici, ja que el preu d'eliminació dels residus és de "15 euros per tona" amb esta mercantil, quan pel mateix servici la planta de residus de Crevillent (Alacant) cobra uns 40 euros i la d'Alacant uns 42.

Este preu es deu al fet que 'Proambiente', empresa propietat també d'Àngel Fenoll, té una planta de residus pròpia al municipi alacantí de La Murada. Esta planta cobra, a més, a les empreses de recollida de residus sòlids urbans que demanen pressupost un muntant de 40 euros per tona d'escombraries eliminada, ha assenyalat.

Per esta raó, l'oferta de 'Colsur SL' és "sempre la millor", ja que representa "180.000 euros menys a l'any", ha indicat Pérez, qui ha afegit que l'eliminació de residus és el segon cost econòmic més important en un servici de recollida d'escombraries.

PERSONACIÓ

Javier Pérez ha assegurat que el consistori no es presentarà en el marc del 'cas Brugal', perquè no tenen "cap motiu". "Estic absolutament tranquil perquè no tinc res que ocultar", ha assenyalat l'alcalde, per a qui el nom de Callosa de Segura apareix citat en el cas "per qüestions merament administratives".

Per la seua banda, els alcaldes dels municipis alacantins de Xacarella i Algorfa, els populars José Manuel Gálvez i Antonio Lorenzo, han comentat a Europa Press que desconeixen el motiu pel qual en el marc del cas Brugal apareixen informes policials relatius a estos municipis.

Antonio Lorenzo ha explicat que el consistori d'Algorfa "no té cap tipus de relació amb este assumpte", per la qual cosa s'ha mostrat "tranquil". Alhora, el primer edil ha indicat que es personaran en el cas, quan hi haja una notificació oficial per part del jutjat. Respecte a Jacarilla, José Manuel Gálvez ha assenyalat que el consistori es presentarà en la causa per a saber "que pot haver".

Els dos municipis tenen contractat els serveis de recollida de residus amb l'empresa 'Colsur SL'. En concret, Algorfa va adjudicar el servici a la mercantil a l'any 2000 fins al 2012, mentre que Xacarella ho va fer en 2003 per un període de deu anys.

D'altra banda, fonts municipals de l'Ajuntament de Rafal (Alacant), consultades per Europa Press, han assenyalat que desconeixen les investigacions sobre el municipi que apareixen en el cas i han afegit que, de moment, no van a fer declaracions sobre esta qüestió.

colaboracio