Brugal.- El PP de calpí manté el seu suport a l'alcalde però li demana que rectifique en la destitució de tres edils

Actualizado 17/11/2010 19:04:19 CET

ALACANT, 17 Nov. (EUROPA PRESS) -

Els regidors del grup municipal del PP de l'Ajuntament de Calp (Marina Alta) han decidit no retirar el seu suport a l'alcalde del municipi, el nacionalista Ximo Tur, després que este destituïra divendres passat a tres dels seus edils per la seua presumpta implicació en el cas Brugal "per a no deixar a l'Ajuntament de manera ingovernable durant el temps que queda de legislatura".

Així, el PP mantindrà el suport a l'alcalde, amb qui governen després de presentar una moció de censura conjunta contra el PSPV-PSOE, tot i que Tur els retirara de les seues competències per suposades irregularitats en la construcció de la planta d'escombraries i de la seua gestió posterior, a càrrec de l'empresa Colsur, propietat d'Àngel Fenoll, un dels principals investigats en la trama.

De moment, segons fonts municipals, les competències dels tres edils cessats --Javier Morató, Juan Roselló, Fernando Penella-- les assumirà l'alcalde.

Després de la reunió, els populars han enviat un escrit a l'alcalde, en què li recorden que els seus companys cessats "no estan imputats ni demandats en causa judicial alguna, pel que consideren que és totalment injust que se'ls jutge mediàticament sense raó". Per esta raó, creuen que Ximo Tur "deu reconsiderar la decisió presa i permetre que tots junts, Bloc, Partit Popular i PSD finalitzen el compromís de governar fins al final de la legislatura".

Entre les qüestions que probablement es decidiran en el pròxim ple serà la retirada del sou de Javier Morató, l'únic dels regidors destituïts que cobra per tenir dedicació exclusiva. Este edil ha titllat d'"injustícia" les acusacions realitzades contra ell, mitjançant un vídeo en el canal You Tube, on últimament realitza les seues declaracions.

colaboracio