Brugal.- Ripoll afirma que el jutge aixeca parcialment el secret de sumari i s'inhibix d'una part

Actualizado 15/7/2010 15:44:01 CET

ALACANT, 15 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació Provincial d'Alacant, José Joaquín Ripoll, ha afirmat este dijous que els seus advocats li han comunicat que el titular del jutjat de Primera Instància número 3 d'Oriola (Alacant) ha decidit "aixecar de manera parcial el secret de sumari" al 'cas Brugal' "amb una sèrie de condicions", i que s'ha inhibit "en una part del sumari" a favor dels jutjats d'Alacant.

Ripoll ha fet estes declaracions a Alacant, a preguntes dels mitjans de comunicació, després d'oferir este dijous una roda de premsa per a informar sobre els resultats de la campanya de prevenció del melanoma en la població escolar.

A més, Ripoll ha indicat que existix un termini de quatre dies per a recórrer l'aixecament parcial del secret de sumari, i "deu dies suplementaris" perquè este es faça efectiu.

El president de la Diputació ha assegurat que desconeix si la part del sumari que s'allibera afecta a la seua persona, i ha indicat que de no ser així, els seus advocats sol·licitaran al jutge que s'aixeque el secret de sumari en el que es referix a ell.

"Als meus advocats se'ls ha notificat una interlocutòria que aixeca de manera parcial el secret de sumari i amb una sèrie de condicions. No entenc d'això i ni ho he llegit, però em comenten que s'inhibix en una part del sumari, que aixeca el secret de sumari en una altra part, i no sé que part correspon a cada cosa".

Des del punt de vista "personal", Ripoll ha mostrat el seu desig que "s'aixeque el secret de sumari com més prompte millor", tot i que ha reconegut que està disposat a esperar "si es tracta d'esperar un poc perquè tot això es consumeix".

"Si la interlocutòria aixeca el secret de sumari amb una sèrie de condicions que s'han de complir, anem a esperar a estudiar-ho i veure quina sèrie de condicions s'han de complir", ha insistit.

"INNOCENT"

En la seua intervenció, ha assegurat que ell és "innocent de les qüestions que s'han publicat a la premsa", perquè, segons ha aclarit, desconeix de quines qüestions se l'acusa en les diligències prèvies efectuades en el curs de l'operació 'Brugal'.

"Estic absolutament convençut que totes les gestions que s'han realitzat, tant a la Diputació, com en òrgans en els quals participa la Diputació, com pot ser el cas del Consorci de Residus de la Zona 17 --on la corporació provincial només ostenta el 15% de la seva representació, segons ha recordat-- són correctes i conforme a la Llei", ha afegit.

Per esta raó, "el més important" per a ell, segons ha dit, "no és en quin jutjat estiga, sinó que estiga aixecat el secret de sumari" perquè, "com més prompte", puga "entrar en qüestió per a demostrar que tot s'ha fet correctament".

colaboracio