Brugal.- Ripoll nega rotundament haver rebut cap contraprestació d'Ortiz i Fenoll

Actualizado 10/9/2010 18:44:23 CET

Considera que l'informe policial "no es limita a descriure fets, sinó que fa nombroses i constants valoracions i interpretacions"

ALACANT, 10 Sep. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, ha negat rotundament haver rebut cap contraprestació dels empresaris Enrique Ortiz i Àngel Fenoll, imputats per diversos delictes en el marc de l'operació 'Brugal', que investiga presumptes irregularitats en la contracta d'escombraries a la comarca alacantina De la Vega Baixa.

En una trobada informativa oferida este migdia a Alacant per a exposar els detalls del cas, tres dies després que el jutge notificara a les parts l'aixecament del secret de sumari, Ripoll ha insistit que la seua actuació ha estat caracteritzada per "la transparència i l'honorabilitat".

Preguntat per si de cas s'ha plantejat dimitir, el president de la institució provincial ha assegurat que té "la consciència tranquil·la". "Per a pensar a dimitir hauria de tindre dubtes de la meua actuació, i jo estic convençut d'haver actuat correctament i d'acord amb la legislació", ha manifestat.

Ripoll ha confirmat també que als últims dies ha parlat amb el president de la Generalitat, Francesc Camps, i amb una persona de l'entorn del president del PP, Mariano Rajoy, els qui li han dit que "tinga tranquil·litat" i que "seguisca endavant en la defensa de la meua honorabilitat", ha comentat.

CONTRAPRESTACIONS

En la seua intervenció, ha reconegut que l'agost de l'any 2008 va gaudir d'unes vacances a Mallorca amb l'empresari Enrique Ortiz, qui el va invitar al seu vaixell, i que l'agost del 2009, també va fer ús d'una llanxa propietat d'Ortiz al costat d'un altre dels imputats, Rafael Gregory, a l'illa d'Eivissa.

En este cas, ha assegurat que els tres matrimonis que van participar van costejar les seues despeses, i que Ortiz no li va demanar "res a canvi", ni ell li va oferir "res a canvi". De la mateixa manera, ha admés que va coincidir a Sevilla amb l'empresari i amb altres amics alacantins, amb els quals va compartir, segons ha dit, "un dinar i un sopar".

Alhora, ha subratllat que és "absoluta i rotundament fals" que ell hi hagi rebut dos habitatges a l'avinguda Pérez Galdós d'Alacant com a contraprestació per part d'Enrique Ortiz, tot i que ha reconegut que ell i la seua dona van visitar els dos pisos que apareixen a l'informe policial, quan buscaven un habitatge.

Finalment, ha aclarit, en octubre del 2009 van comprar un pis valorat en 450.000 euros en una cèntrica avinguda de la ciutat, del qual té una hipoteca per 420.000 euros, i que consta en el registre de béns de la Diputació.

Interrogat sobre el contingut de les converses recollides a l'informe policial del cas, --en què constarien paraules atribuïdes al propi Ripoll en les que mostraria la seua preferència per dos pisos en l'esmentada promoció immobiliària--, el president de la Diputació ha declinat entrar en detalls sobre esta qüestió, fins que els seus lletrats no escolten les gravacions.

D'igual manera, ha rebutjat qualsevol relació entre la seua tasca de mediació perquè Ángel Fenoll injectara diners a l'empresa de Canal 37 en un moment de crisi econòmica, amb l'adjudicació del Pla de Residus De la Vega Baixa.

INFORME POLICIAL

En el transcurs de la seua compareixença, Ripoll ha posat èmfasi que les imputacions que pesen sobre la seua persona estan recollides en un informe policial "que no es limita a descriure fets sinó que fa nombroses i constants valoracions i interpretacions, que responen a la lògica acusatòria de qualsevol informe i per tant són interessades".

"Caben altres valoracions i interpretacions que, des del meu punt de vista, s'ajustarien més a la realitat dels fets, i que espere que prevalguen deixant constància de la meua absoluta innocència en relació amb els delictes que se m'imputen", ha indicat.

Així, ha assenyalat que a l'informe policial se li atribuïx "un interés personal que és inexistent", ja que, segons ha defensat, la seua actuació en tot este procés "respon a intentar acabar el procés i la situació que impedix que en l'Horta Baixa es compte amb una instal·lació per al processament i reciclat de residus urbans de la zona 17, que és l'única que actualment manca d'aquesta instal·lació".

Ripoll ha destacat també que l'informe li atribuïx un interés per adjudicar la concessió del Pla Zonal XVII a l'empresa d'Àngel Fenoll, però finalment l'oferta elegida ha estat la de Cespa-Ortiz. Segons la seua opinió, "és obvi" que ell no va influir en els tècnics i que no hi ha hagut "un canvi de dictamen", tal com presumeix l'informe.

Pel que fa a l'elecció de la ubicació final de l'abocador, ha recordat que les puntuacions obtingudes per les tres ofertes més ben valorades, totes elles de l'empresa Cespa-Ortiz, "diferien tan poc" que deixaven "un marge de discrecionalitat que es va resoldre de manera unànime a favor de Torremendo per a buscar el major consens del municipi".

En este sentit, ha mostrat la seua sorpresa perquè l'informe policial inclou una anàlisi de les millors ofertes presentades, elaborat d'acord amb un "document que no és oficial aportat per la portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Oriola (Alacant), Antonia Moreno", que ell desconeix d'on prové.

D'altra banda, a preguntes sobre la suposada implicació del portaveu del grup socialista a la Diputació, Antonio Amorós, ha aclarit que ell desconeix si Amorós mantenia reunions amb Àngel Fenoll.

colaboracio