Brugal.- Ripoll reitera que no té intenció de dimitir perquè "tot s'ha realitzat respectant la legalitat"

Actualizado 21/9/2010 18:23:02 CET

"Si per fora hi ha hagut coses, per descomptat en cap cas han afectat a tot el procés ni a mi", assegura el president provincial

ALACANT, 21 Sep. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació d'Alacant i president provincial del PP, José Joaquín Ripoll, ha insistit en la seua innocència en l'anomenat cas 'Brugal' i ha reiterat que no té intenció de dimitir perquè "tot s'ha realitzat respectant la legalitat". "Si per fora hi ha hagut coses, per descomptat en cap cas han afectat a tot el procés ni a mi", ha puntualitzat.

Al terme de la presentació de les exposicions paral·leles 'Dalí al MARQ' i 'Paraigua per la pau', a preguntes dels mitjans de comunicació sobre el cas 'Brugal', Ripoll ha defensat que "tot el procés del Pla Zonal s'ha fet d'una manera escrupolosa, respectant la legalitat, respectant els informes tècnics, en alguns casos adoptant la major part de les decisions per unanimitat i sense cap ingerència externa".

Tot i això, ha puntualitzat que "si per fora hi ha hagut coses, per descomptat en cap cas han afectat a tot el procés" ni a la seua persona. "Per tant, no considero que haja d'adoptar la decisió d'abandonar el meu lloc", ha afegit.

"Tot s'ha realitzat, i espere que així es demostre quan el procés judicial es pose en marxa dins de la legalitat, dins de les normes i d'ací al que marca la llei de residus i del que marca també la llei de contractes", ha reiterat.

Segons la seua opinió, "això fins ara no s'ha posat en qüestió per part de ningú i moltes de les tesis que es posen sobre el paper a l'informe policial, després es contradiuen perquè se'n van canviant d'acord amb el que se suposa que ells entenen que va ocorrent".

Pel que fa a la seua línia de defensa, ha aclarit que els seus advocats estan esperant a conèixer quin és el jutjat que portarà el cas, i després exerciran el seu defensa judicialment.

CONSORCI DE RESIDUS

Alhora, ha explicat que la comissió de govern del Consorci de Residus de la Zona XVII es reunirà este divendres 24 de setembre per decidir si acata o recorre la sentència del jutjat del contenciós administratiu número 3 d'Alacant, contrària a la ubicació de la planta de tractament de residus i l'abocador en la pedania oriolana de Torremendo.

Segons el dictamen, l'adjudicació d'aquest projecte ha de recaure en l'oferta presentada per la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per 'Cespa' i 'Ortiz i Fills' en el seu 'solució base', que preveu la instal·lació de les plantes d'escombraries al municipi alacantí de Albatera (Alacant) i que ha estat l'oferta més valorada pels tècnics.

Ripoll ha avançat que la Diputació està "recollint diferents informes jurídics perquè els membres del Consorci tinguen base per a prendre les decisions".

Després d'este partit, es reunirà la Junta de govern del Consorci a petició dels Ajuntaments del PSOE per estudiar la paralització del procés. "Si la decisió de la comissió de Govern fora no recórrer la sentència, en uns dies podríem reunir una altra vegada la junta de govern perquè executara esta sentència", ha detallat.

El president de la institució provincial a més ha mostrat el seu desig que la comissió de govern prenga una decisió "per unanimitat", però ha reconegut que és "molt difícil que, amb els plantejaments que s'estan fent per part d'alguns membres del PSOE, s'aconseguisca unanimitat".

colaboracio