Brugal.- Ripoll està sorprés per les peticions de dimissió i diu que el just és esperar que s'aixeque el sumari

Actualizado 20/7/2010 18:23:26 CET

Assegura estar "absolutament convençut" que totes les seues gestions en el pla de l'àrea de residus han estat "les correctes"

ALACANT, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, ha mostrat la seua "sorpresa" per la petició del grup socialista que dimitisca si no dóna explicacions en un ple extraordinari sobre la seua actuació en l'adjudicació del pla zonal de residus De la Vega Baixa que investiga la fiscalia Anticorrupció en el cas 'Brugal'.

En este punt, ha ressaltat que a la corporació provincial "no se l'acusa de res i al president, tampoc", ja que la seua imputació en el cas es deu a la seua condició de president del citat Consorci de residus i ha manifestat que "el just" és esperar que s'aixeque el secret de sumari com està demanant "insistentment".

Al terme del ple celebrat este dimarts, que el grup socialista ha comanda la seua renúncia i ha requerit estes explicacions, Ripoll ha assegurat que esta reclamació li ha "sorprés en el context en el qual ho diuen, quan tot està sota secret de sumari i no se sap res, i en aquell moment determinat, diuen que si no seria millor que dimitís".

Segons la seua opinió, "el normal, el just i el fet raonable és que primer s'òbriga el secret de sumari", tal com els seus advocats "estan demanant insistentment, i ho van a tornar a demanar", tenint en compte que el fiscal Anticorrupció s'oposa que s'aixeque el secret de sumari, ha comentat.

Ripoll ha considerat que en el transcurs de la sessió plenària, el grup socialista "ha barrejat" la Diputació amb el Consorci zonal de residus, per "fer-ho tot una bola", una cosa que, segons la seua opinió, és "tot ridícul".

En este sentit, ha aclarit que, "ara mateix, a la Diputació d'Alacant no se l'acusa de res i al president de la Diputació, tampoc", i la seua imputació en el cas es produïx segons han publicat els mitjans de comunicació, per la seua condició de president del citat Consorci zonal de residus.

"Cadascun pot demanar les dimissions, si és habitual, en esta institució el clima que ha imperat és no demanar les dimissió del president i buscar el màxim acord".

Tot i això, ha remarcat que "tots els acords dels plans d'obres s'han aprovat per unanimitat, de manera que si hi ha hagut una actuació sectària seran "tots, els diputats del PP i els del PSOE".

Ripoll ha insistit que "res s'ha fet al marge de la comissió de govern ni de la junta de govern, en què participen tots els ajuntaments que componen el consorci".

L'adjudicació de la gestió del citat pla ha estat "debatut i consensuat", i es va adoptar una decisió "per unanimitat dels 27 ajuntaments, inclosos nou socialistes, de la Generalitat i de la Diputació, que representa exclusivament el 15%", ha recordat.

Tot i això, ha mostrat la seua disposició de "contestar immediatament" a "qualsevol cosa que pregunte" el grup socialista a la Diputació sobre este assumpte.

"Jo estic desitjant i fent tots els tràmits jurídics perquè s'aixeque el secret de sumari i per a poder defensar-me, i he posat a disposició del grup socialista tota la documentació que m'ha sol·licitat sobre el pla de àrea", ha assenyalat.

En este sentit, ha confirmat que ja els ha enviat tota la documentació, malgrat que, segons ha recordat, el grup socialista ja tenia accés a ella mitjançant els seus alcaldes representats al consorci de residus De la Vega Baixa.

EXPEDIENT CORRECTE

Ripoll ha defensat que "l'expedient és correcte, i no hi ha res irregular". "Estic absolutament convençut que totes les gestions que he fet com a president del pla zonal, han estat les correctes: les que he fet jo, les que ha fet la junta de govern i les que han fet tots els membres de la comissió tècnica", ha declarat.

Preguntat sobre el curs de la investigació judicial, i l'enviament de part del sumari a jutjats d'Alacant, ha assenyalat que "tot això endarrerirà un poc el procés", tot i que ha reconegut que ell és "un ciutadà com un altre".

A més, ha subratllat que les autoritats judicials són "un poder independent i així deuen seguir sent-ho", i ha indicat que entén que "no es pot alterar els temps judicials" perquè ell "tinga més gran o menor interés que s'òbriga el sumari".

D'altra banda, ha aclarit que les declaracions de la vicepresidenta de la Diputació, Mónica Lorente, --qui este dilluns ha considerat que el 'cas Brugal' respon a actuacions "més o menys dirigides"-- han estat realitzades en la seua condició de secretària provincial del PP, i tenen el seu "suport".

ENRIQUE ORTIZ

D'igual manera, preguntat sobre la seua relació amb l'empresari adjudicatari de la contracta, Enrique Ortiz, Ripoll ha explicat que "com a empresari, és la relació que tinc amb tota la resta dels empresaris que treballen per a esta Diputació".

"El senyor Ortiz té alguns contractes amb esta Diputació, no és el més gran ni el menor contractista d'esta Diputació, i quan s'ha presentat als concursos, quan ha tingut el dictamen de la comissió tècnica a favor s'ho ha adjudicat, i quan ho ha tingut en contra, no s'ho ha adjudicat".

Pel que fa a la seua relació amb "el senyor Ortiz president de l'Hèrcules", ha dit que és "correcta i la que correspon a dirigents que són importants en esta ciutat".

colaboracio