Brugal.- Soler assegura que Amorós continuarà com a regidor a l'Ajuntament d'Elx (Alacant)

Actualizado 13/9/2010 19:10:12 CET

Afirma que este divendres el grup municipal "prendrà la decisió que corresponga en funció de les novetats que se n'hagen anat produint"

ALACANT, 13 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde d'Elx (Alacant), Alejandro Soler, ha assegurat que el regidor de Mobilitat Urbana i Transports, Antonio Amorós, continuarà en les seues responsabilitats a l'Ajuntament il·licità, i ha explicat que divendres el grup municipal "prendrà la decisió que corresponga en funció de les novetats que se n'hagen anat produint".

A preguntes dels mitjans de comunicació sobre la suspensió cautelar de militància d'Amorós, --que ha deixat el seu càrrec com a portaveu del PSPV a la Diputació d'Alacant després de les informacions en les quals el seu nom apareix vinculat al 'cas Brugal'--, Alejandro Soler ha indicat que este "és un tema que afecta fonamentalment a la Diputació, a l'Ajuntament d'Oriola i al PP". Sobre esta qüestió, ha afegit que el PP "és el partit que té una implicació clara en temes de corrupció, i per tant, a ells els afecta".

Per contra, ha defensat que este cas "no té cap afecció ni a la governabilitat ni a l'estabilitat de l'Ajuntament d'Elx", i per esta raó, "per descomptat que Antonio Amorós continuarà com a regidor de l'Ajuntament d'Elx això no té res a veure".

Alejandro Soler també ha afirmat que té "total tranquil·litat", si bé sent "una greu preocupació per la corrupció que està en les entranyes del PP i de qui dirigix hui la Diputació Provincial d'Alacant, del seu president, i també de l'Ajuntament d'Oriola i de la seua alcaldessa, i d'una sèrie de regidors".

Sobre esta qüestió, ha considerat a més que esta situació és "molt greu, d'estat d'excepció a la Comunitat Valenciana pel tema de Gürtel, pel tema de la Diputació de Castelló, pel tema de la Diputació d'Alacant, el que evidència clarament la necessitat d'un canvi polític" en aquesta autonomia.

"Això és el que verdaderament em preocupa, perquè crec que és fonamental que s'aclarisquen els fets i que la justícia actue amb promptitud perquè, evidentment, puguem conèixer l'abast dels fets, fonamentalment perquè els ciutadans puguen prendre les decisions oportunes i canviar el rumb polític d'esta Comunitat", ha assenyalat.

D'altra banda, els diputats del grup socialista a la Diputació d'Alacant tenen previst reunir-se a les 17.00 hores de hui dilluns, per a decidir qui substituirà a Amorós com a portaveu del grup, després de la seua renúncia en el càrrec divendres passat.

colaboracio