Publicado 16/06/2021 18:36CET

Brussel·les aprova el pla de recuperació d'Espanya i acosta el pagament dels primers 9.000 milions

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, a la seua arribada a la reunió amb el president del Govern, en la seu de Xarxa Elèctrica d'Espanya, a 16 de juny de 2021, en Alcobendas, Madrid (Espanya).
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

   MADRID/BRUSSEL·LES, 16 juny (EUROPA PRESS) -

   La Comissió Europea ha aprovat aquest dimecres el pla de recuperació elaborat pel Govern espanyol amb les reformes i inversions amb les quals vol captar les ajudes del fons anticrisi de la UE, un pas que acosta el desemborsament dels primers 9.000 milions que arribaran al juliol en forma de bestreta, segons ha informat la Comissió Europa aquest dimecres.

   L'avaluació positiva de Brussel·les obri un termini de quatre setmanes perquè el pla espanyol reba també el vistiplau de la resta d'Estats membres. La primera ocasió perquè açò succeïsca serà la reunió dels ministres d'Economia i Finances de la UE (Ecofin), prevista per al 13 de juliol.

   A Espanya li corresponen uns 140.000 milions d'euros del fons de recuperació de 800.000 milions amb el qual la UE vol traure a les economies europees de la crisi provocada per la pandèmia i al mateix temps accelerar les transicions verda i digital. De moment, el Govern només ha sol·licitat els 69.500 milions que arribaran en forma de transferències i ha deixat per a més endavant la part de préstecs a retornar.

colaboracio