Brussel·les crea la línia 116 016 per a donar suport a víctimes de violència de gènere en tota la UE

Publicado: jueves, 24 noviembre 2022 18:24

   BRUSSEL·LES, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Comissió Europea ha anunciat la creació de la línia 116 016, un nombre comú de la Unió Europea (UE) per a les víctimes de la violència contra les dones, en vespres del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra aquest 25 de novembre.

   D'aquesta manera, es pretén unificar servicis perquè les dones víctimes de violència de gènere puguen cridar al mateix nombre en tota la UE per a obtindre assessorament i suport. Fins ara, un total de 15 Estats membre s'ha compromès a connectar la seua actual línia d'ajuda a les víctimes de la violència contra les dones a aquest número.

   El termini perquè els Estats membres reserven el número comú de la UE per a connectar-lo a les línies d'ajuda nacionals finalitzarà a l'abril de 2023.

   A més, en una declaració conjunta, la Comissió Europea i l'Alt Representant de la Unió Europea (UE), Josep Borrell, han condemnat totes les formes de violència contra dones i xiquetes i han denunciat que és "inacceptable" que en el segle XXI seguisquen patint abusos, assetjament, violacions, mutilacions o siguen obligades a casar-se.

Contador