Brussel·les obri un expedient a Amazon per possibles abusos en l'ús de dades dels qui venen en la seua plataforma

Publicado 17/7/2019 14:53:05CET
EUROPA PRESS - Archivo

BRUSSEL·LES, 17 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres que ha obert una investigació en profunditat contra la multinacional nord-americana Amazon per aclarir si hi ha hagut abusos monopolístics en l'ús de les dades comercials dels qui venen els seus productes a través de la plataforma en línia.

L'expedient formal que ha obert Brussel·les servirà per aclarir si Amazon va vulnerar les regles europees en matèria de competència, per exemple en la manera en què va utilitzar dades sensibles de tercers obtingudes a través dels seus punts de venda o el tractament de les dades dels guanyadors de la 'Buy Box' de la plataforma.

També examinaran detalladament l'impacte en aquesta selecció de l'ús per part d'Amazon d'informació sensible sobre els punts de venda dels venedors inclosos en el llistat.

La 'Buy Box' apareix de manera visible en el web d'Amazon i permet als clients afegir directament en la seua cistella de la compra articles d'un comerciant concret, per la qual cosa guanyar aquest avantatge resulta essencial per als venedors, perquè al final la majoria de les vendes passen per aquesta transacció.

"La venda en línia ha augmentat les possibilitats d'elecció dels usuaris i una baixada de preus, hem de vigilar que les grans plataformes no eliminen aquests avantatges amb comportaments anticompetitius", ha declarat la comissària de Competència, Margrethe Vestager.

Per això, ha explicat Vestager, ha pres la decisió d'"examinar detalladament les pràctiques comercials" d'Amazon i el doble paper que juga la plataforma, com a minorista i com a punt de venda. Si l'Executiu comunitari conclou que la plataforma va violar les normes europees podria desembocar en una multa milionària.

colaboracio