Publicado 28/09/2022 18:45

Brussel·les recomana als països de la UE que augmenten l'ingrés mínim vital

Archivo - Arxiu - El vicepresident executiu de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis
Aurore Martignoni/European Commi / DPA - Archivo

   BRUSSEL·LES, 28 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Comissió Europea ha instat aquest dimecres als Estats membres al fet que modernitzen el seu ingrés mínim vital augmentant la dotació econòmica per a lluitar contra la pobresa i l'exclusió social a Europa en un context d'alts preus de l'energia per la invasió militar russa d'Ucraïna.

   En una recomanació als Vint-i-set, l'Executiu comunitari ha proposat que els països de la UE eleven l'ingrés mínim per a garantir la inclusió social i promoure la integració en el mercat laboral d'aquells que poden treballar però que tenen serioses dificultats per a trobar una ocupació.

   "En un moment en què moltes persones lluiten per arribar a fi de mes, serà important aquesta tardor que els Estats membre modernitzen les seues xarxes de seguretat social amb un enfocament en la inclusió activa per a ajudar als més necessitats", ha assenyalat el vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, en un comunicat.

   L'ingrés mínim vital s'articula com una sèrie de pagaments que ajuden a les llars que ho necessiten a tancar la bretxa fins a un determinat nivell d'ingressos per a tindre una vida digna. En aquest marc, Brussel·les ha recomanat millorar els incentius per a impulsar la integració en el mercat laboral així com la inversió en capacitació i educació.

   A més, l'Executiu comunitari ha recomanat millorar la transparència del sistema de l'ingrés mínim vital, que es revise i s'ajuste anualment la dotació econòmica del suport, que la decisió de concedir o no està ajuda es comunique en 30 dies des que s'ha efectuat la petició i, en cas de siga concedida, que en un termini de tres mesos es proporcione un pla d'inclusió individualitzat al beneficiari.