Publicado 17/09/2021 16:49CET

CaixaBank accepta 6.058 peticions de l'ERO i queden 515 eixides pendents de cobrir

Archivo - Arxiu- Economia/Finances.- CaixaBank llança 'Renting Solidari' per a donar suport a entitats socials
DAVID CAMPOS/CAIXABANK - Archivo

   Rebutja més de 2.000 sol·licituds en la primera fase d'adhesió

   MADRID, 17 set. (EUROPA PRESS) -

   CaixaBank ha traslladat a la representació laboral l'acceptació de 6.058 peticions en el marc de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que escometrà l'entitat, de manera que encara hi ha 515 eixides que han de ser cobertes en fases d'adhesió posteriors.

   De moment, CaixaBank ha comunicat l'eixida de 1.223 treballadors el pròxim 1 de novembre de 2021.

   Segons van informar fonts sindicals després de la segona comissió de seguiment de l'ERO, el banc ha rebutjat la petició d'un total de 2.150 treballadors que van sol·licitar adherir-se al procés d'ajust d'ocupació.

   Del total de sol·licituds acceptades, 121 són recol·locacions directes que no computen en el contingent establit de 6.452 extincions, la qual cosa llança eixa diferència de 515 llocs pendents de cobrir.

   Una vegada finalitzada aquesta primera fase, comença una segona etapa d'adhesió a l'ERO, amb 20 províncies pendents de resoldre 404 posicions, mentre que la resta correspon a serveis centrals.

   El banc ha iniciat l'anàlisi de les sol·licituds de trasllat, que contemplarà aquelles que provenen de províncies amb excedent a aquelles on s'ha produït un excés de peticions d'adhesió.

   També està previst que a principis d'octubre s'oferisquen vacants d'empreses filials per a la plantilla que preste serveis en xarxa, serveis centrals distribuïts, direccions territorials o àrees de serveis centrals que continuen presentant excedents.

   Per a facilitar el procés, CaixaBank crearà tres nous centres inTouch en León, Còrdova i Huelva i mourà vacants en deu províncies per a poder acceptar altres 267 adhesions.

   L'entitat també ha plantejat mesures com publicar 46 vacants del Centre de Suport Digital a Almeria o imputar servicis centrals les persones que estan en excedència especial de grup, la qual cosa permetria l'acceptació de 120 extincions addicionals.

   Amb tot, quedaria un excedent de 153 posicions pendents de resoldre, enfront de les 515 inicials, que es reduiran amb els trasllats, l'oferta de recol·locació indirecta i la resta de les fases contemplades en l'acord per a aconseguir el contingent de les 6.452 extincions definides en l'ERO, segons van informar els sindicats.

colaboracio