Publicado 24/11/2022 18:49

CaixaBank aprova la seua adhesió als Codis de Bones Pràctiques per a ajudar a hipotecats en dificultats

Archivo - Arxive - El president, Jose Ignacio Goirigolzarri, intervé durant la Junta General d'Accionistes, en el Museu dels Ciències de la Ciutat dels Arts i els Ciències, a 8 d'abril de 2022, a València, Comunitat Valenciana (Espanya).
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   MADRID, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El consell d'administració de CaixaBank ha aprovat l'adhesió als Codis de Bones Pràctiques que integren les mesures de suport als hipotecats amb dificultats.

   Després de diverses setmanes de negociació entre el Ministeri d'Assumptes Econòmics i les patronals del sector financer, el Consell de Ministres va aprovar el dimarts el Reial decret-llei per a alleujar la càrrega hipotecària de més d'un milió de famílies vulnerables o en risc de vulnerabilitat per la pujada de l'Euríbor.

   La norma millora el tractament de les famílies vulnerables, obri un nou marc d'actuació temporal per a famílies en risc de vulnerabilitat per la pujada de tipus i adopta millores per a facilitar l'amortització anticipada dels crèdits i la conversió de les hipoteques a tipus fix.

   Els dos Codis de Bones Pràctiques són d'adhesió voluntària per part de les entitats financeres, que estaran obligades a complir-los una vegada subscrits.

   El consell d'administració de CaixaBank ha aprovat l'adhesió de l'entitat a l'ampliació del Codi de Bones Pràctiques Vigent i al nou Codi per a les classes mitjanes.

   Es converteix així en la primera entitat a comprometre's a aplicar aquest paquet de mesures, amb les quals es busca anticipar-se i alleujar les possibles situacions de dificultat que puguen tindre en el futur algunes llars per a pagar la hipoteca de la seua primera vivenda com a conseqüència de la pujada de tipus d'interés.

   Des del banc destaquen que CaixaBank ha sigut l'entitat més activa en la concessió d'ajudes acollides al Codi de Bones Pràctiques i ha dut a terme el 35% de les operacions del conjunt del sector.

   El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat que el consell d'administració ha pres la decisió d'adherir-se a les noves iniciatives perquè són "els principals interessats" a donar suport al conjunt de la societat i, especialment, als seus clients en dificultats. "Ho hem fet sempre, ho fem en l'actualitat i seguirem fent-ho en el futur perquè tenim el compromís i el deure contribuir al benestar econòmic i social del país", ha afirmat.

   Del seu costat, el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha subratllat que CaixaBank "es troba en una posició molt sòlida per a seguir ajudant famílies i empreses i per a contribuir al fet que l'impacte del deteriorament econòmic que es puga produir siga més moderat".

   Així mateix, ha posat en valor el paper fonamental que juga la banca en l'economia i la societat. "Complim una funció social bàsica", ha assegurat.

   El banc vol demostrar, amb la seua adhesió als Codis, el seu compromís per a estar prop de les persones per a contribuir al seu benestar financer, especialment en els moments de major dificultat.

   L'entitat també ha destacat que la seua vocació social es reflecteix en tres grans àmbits: el de les ajudes a clients amb dificultats (millorant les condicions de 360.000 hipoteques des de la crisi anterior), el de la inclusió financera (amb la xarxa d'oficines i caixers més extensa del país i el compromís de no abandonar poblacions) i el de les iniciatives socials (incloent el dividend social a la Fundació "la Caixa").

Contador