Publicado 20/04/2021 12:55CET

CaixaBank planteja l'acomiadament de 8.291 persones i el tancament de 1.534 oficines

Seu corporativa de CaixaBank a Madrid
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

   MADRID, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

   La direcció de CaixaBank ha plantejat l'acomiadament de 8.291 persones (el 18 per cent de la plantilla) i el tancament de 1.534 oficines (el 27% de la xarxa actual), convertint-se en la reestructuració de major envergadura realitzada fins al moment en el sector bancari espanyol, segons fonts de la reunió consultades per Europa Press.

   El banc ha descartat les prejubilacions i tractarà que les eixides es produïsquen conformement a la màxima voluntarietat i la meritocracia. A pesar que es preveia que gran part de les eixides foren assumides pels majors, el banc pretén que l'ajust siga equilibrat i afecte en un 50% a majors de 50 anys i l'altra meitat a menors d'aquest límit d'edat.

   Aquesta primera oferta posada sobre la taula per CaixaBank s'emmarca en el procediment d'acomiadament col·lectiu que va a escometre com a conseqüència de l'absorció de Bankia, encara que l'afectació final dependrà de l'obstinació i l'esforç de la taula negociadora.

   L'entitat hauria explicat als sindicats que les causes de l'ERO són productives i organitzatives, resultat de la fusió i de l'entorn actual del mercat, així com de l'evolució dels clients cap al digital.

   A més, CaixaBank s'ha compromès a engegar un pla de recol·locació perquè la gent que abandone l'entitat trobe una nova ocupació en el període més curt possible.

   Respecte a oficines, el procediment se saldarà amb el tancament de 1.534 d'elles i els criteris es basaran en la grandària del municipi i competència bancària en la plaça; la distància entre oficines de les dos entitats; la quota de presència i solapaments; evitar l'exclusió financera i potenciar oficines de major grandària i especialització.

Contador
colaboracio