Calviño demana "baixar el to en general" després de les crítiques de Belarra a Juan Roig (Mercadona)

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, durant una roda de premsa posterior al Consell de Ministres, a 17 de gener de 2023, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: miércoles, 25 enero 2023 14:24

    MADRID, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha instat aquest dimecres "a separar totalment les declaracions polítiques que es produeixen en el marc dels partits polítics de la realitat d'un Govern que ha treballat mà a mà des del primer dia amb els empresaris".

   "Hem de baixar el to en general, fins i tot quan qualifiquem declaracions que es produeixen en el marc dels partits polítics, en les quals no entraré", ha respost Calviño en ser preguntada pels 'atacs' de la líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, al president de Mercadona, Juan Roig, al que va qualificar aquest cap de setmana de "capitalista despietat" per "omplir-se les butxaques" a costa dels elevats preus de l'alimentació.

   Calviño, en declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press, ha subratllat que les empreses "són el cor" de l'economia espanyola i que el Govern "de cap manera" pot treballar sense comptar amb ells, "col·laborant i donant-los suport" i també "cridant-los al fet que ajuden en aquest moment a contindre i baixar el preu dels aliments".

   La vicepresidenta ha assegurat que l'evidència de la qual disposa l'Executiu és que sí s'estan baixant els preus dels aliments després de la rebaixa de l'IVA. "Jo sempre pregunte a la gent i quan faig la compra veig que van baixant (...). Sempre hi ha anècdotes que en algun lloc pot ser que no s'haja traslladat plenament però l'evidència que tenim és que sí s'està traslladant", ha insistit.

   En tot cas, Calviño ha recordat que el seu Ministeri treballa "mà a mà" amb els de Agricultura i Indústria, així com amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), per a vigilar els preus, a fi que els observatoris que hi ha establits permeten detectar qualsevol anomalia.

Contador