Publicado 17/06/2021 10:11CET

Calviño: "Estem veient si és necessari prendre alguna mesura per a reduir la factura elèctrica a curt termini"

La vicepresidenta segona del Govern, Nadia Calviño
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

   MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dijous que el Govern està estudiant si és necessari prendre alguna mesura per a abaratir la factura elèctrica "a curt termini", encara que no ha precisat si es preveu actuar sobre la part impositiva o sobre altres elements.

   Ahir, la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va obrir la porta a una rebaixa temporal de la fiscalitat aplicada a l'electricitat, suspenent algun dels seus impostos, amb l'objectiu de rebaixar la factura.

   Calviño, en declaracions a la cadena SER arreplegades per Europa Press, ha defès el règim tarifari per hores que ha entrat en vigor per la seua "lògica" i per la seua "utilitat" perquè els ciutadans sàpien en quins moments del dia és més cara o més barata l'electricitat.

   Ara bé, ha indicat que l'engegada d'aquest sistema ha coincidit amb un augment elevat dels preus de l'energia i sobretot dels costos d'emissió de CO2.

   "Estem veient si és necessari prendre alguna mesura per a reduir la factura a curt termini. Els costos de co2 no van a baixar i hem d'assegurar-nos d'accelerar el procés de transició perquè el nostre mercat siga el més eficient possible", ha apuntat.

   Preguntada per si considera que les elèctriques estan "unflant" els preus, Calviño ha recordat que la vicepresidenta quarta, Teresa Ribera, ja ha demanat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que revise el possible impacte del nou sistema tarifari, així com que analitze si s'estan produint pràctiques anticompetitives.

   La ministra d'Assumptes Econòmics ha insistit que ha d'assegurar-se que la transformació energètica que necessita Espanya és "justa", per la qual cosa ha subratllat que el Govern tractarà d'utilitzar tots els instruments al seu abast perquè aquesta transició "siga el més suau i positiva possible".

colaboracio