Publicado 29/10/2020 12:28CET

Calviño: "No hi hauria cap problema d'ampliar el termini per eixir de Bankia, és una data autoimposada"

La vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, en un esmorzar informatiu d'Europa Press. Madrid (Espanya), 29 d'octubre del 2020.
Óscar J.Barroso - Europa Press

MADRID, 29 Oct. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha afirmat que l'Estat no descarta ampliar el termini per desfer-se de la seua participació a Bankia --CaixaBank després del primer trimestre del 2021-- perquè és una data "autoimposada".

Així ho ha manifestat Calviño en els esmorzars informatius d'Europa Press, en què ha insistit que l'objectiu del Govern espanyol és maximitzar el valor de la seua participació, que passarà del 61,8% actual a prop del 16% en el grup combinat.

"Sempre he dit que és més important prendre les decisions correctes que fer-ho ràpidament. No hem de negociar amb ningú, és una data autoimposada, per la qual cosa no hi hauria cap problema d'ampliar el termini per complir amb l'objectiu de maximitzar el valor de la participació en l'entitat resultant", ha subratllat.

En aquest sentit, ha reiterat que no convé fixar una data. "No crec que fixar una data siga una prioritat, des del punt de vista de la negociació no és convenient", ha dit, i ha insistit que el "ritme de desinversió és una qüestió menys important que el fet que es puga maximitzar-ne el valor".

Respecte a si la fusió entre CaixaBank i Bankia, que donarà com a resultat l'entitat més gran del país, poguera derivar en problemes de competència, la vicepresidenta tercera del Govern central ha dit que confia que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) "complirà la seua funció i protegirà el manteniment de la competència efectiva".

En aquesta línia, ha justificat el complicat escenari en el qual duu a terme la seua activitat el sector bancari, i apunta als "importants" reptes als quals fa front, com els derivats de l'entorn de tipus d'interès en negatiu o de l'intens procés de digitalització.

"Tot el sector es troba en un procés de resposta i adaptació que, sens dubte, té impacte en les condicions de competència als mercats", ha afegit.

En qualsevol cas, ha destacat que, després de deu anys d'un procés intens de reestructuració, actualment Espanya té una banca amb uns índexs "molt correctes de solvència i liquiditat".

En definitiva, a més del paper de la CNMC, ha assegurat que el compromís del Govern espanyol amb la protecció dels clients financers i la competència als mercats "és indubtable".

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Teresa Rodríguez aspira a refundar Adelante Andalucía e ir a las generales con la idea original de "obediencia andaluza"

 2. 2

  El Consejo de Transparencia ordena al Ministerio de Sanidad dar a conocer los nombres del comité de expertos

 3. 3

  Cantabria amplía su cierre perimetral y el de los municipios hasta el 16 de diciembre

 4. 4

  Marjane Satrapi, sobre las críticas feministas a la 'Ley Trans': "En los años 60 las feministas odiaban a las lesbianas"

 5. 5

  Iñaki Urdangarín guarda silencio tras la muerte de una de las personas más importantes de su vida