Una campanya de crowdfunding recapta diners per a ajudar la dona que vivia en un traster amb el seu fill discapacitat

Publicado 17/1/2019 14:51:31CET

VALÈNCIA, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

Una campanya de crowdfunding en la plataforma online GoFundMe està recaptant diners per a ajudar Rosario, la dona de 66 anys i el seu fill de 33 que pateix una discapacitat i que han sigut recentment desallotjats del traster de cinc metres a on vivien a València per no poder pagar un lloguer des d'octubre, per ordre de la propietària. La família es troba en l'actualitat temporalment en un hotel, gràcies a la solidaritat, fins a aconseguir una solució definitiva.

Una veïna de Madrid, després de conéixer la notícia, ha llançat aquesta campanya de recollida de fons diners amb la finalitat d'aconseguir un lloguer social i ajuda econòmica, segons ha informat la plataforma en un comunicat. En els dos dies que porta en funcionament, ha aconseguit recaptar 690 euros de 22 persones.

La promotora de la iniciativa, Carmen Ortiz, ha explicat que, en les últimes hores, s'ha posat en contacte amb l'afectada, que li ha explicat la seua història "de coratge i lluita" i li ha traslladat que la Conselleria competent "encara no li ha oferit una solució" ni l'Ajuntament "ha pres cap mesura per a proporcionar-li una vivenda social i que, ara per ara, ningú li ha oferit una proposta ferma per a arreglar la situació".

"Tots els diners que obtinguem d'aquesta recaptació li arribaran a Rosario en una transferència al seu compte bancari", ha assegurat la veïna de Madrid, que pretén que a través de la difusió de la campanya de micromecenatge de la plataforma GoFundMe, s'accelere "el procés d'aconseguir-los una llar i una vida digna".

Segons assenyala l'afectada, fa dos anys es va quedar sense feina després de trencar-se el turmell. Després d'aquest accident rep una pensió baixa per discapacitat, sumat al suport social per cuidar del seu fill, diners que li permetien pagar el lloguer del pis que va haver de deixar per ser venut. En la cerca d'un nou sostre, van arribar a un traster de cinc metres al barri de Torrefiel, que van haver d'abandonar fa uns dies per l'orde de desallotjament de la propietària.

colaboracio