Publicado 21/09/2020 18:43CET

La campanya de 'Voluntariat pel valencià' incorpora la modalitat virtual

VALÈNCIA, 21 Sep. (EUROPA PRESS) -

La cinquena edició de la campanya del 'Voluntariat pel valencià', per a promoure l'ús del valencià entre el personal de l'Ajuntament de València, estrenarà la modalitat virtual per a adaptar-se a la pandèmia, encara que també oferirà la modalitat presencial.

L'hemicicle de l'Ajuntament ha acollit aquest dilluns al matí la presentació de la iniciativa organitzada pel Gabinet de Normalització Lingüística en col·laboració amb el servici de Formació i Escola Valenciana amb l'objectiu de promoure l'ús del valencià entre el personal de la corporació.

En aquesta ocasió, per motiu de la pandèmia, s'ofereix a les persones participants la possibilitat de triar la modalitat de realització, presencial o virtual per mitjà d'una aplicació, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que "d'aquesta manera també es facilita la participació del personal dels diferents departaments que no es troben en l'edifici de la plaça de l'Ajuntament o de Tabacalera".

"Malgrat les dificultats produïdes per la difícil situació sanitària arribem a aquesta cinquena campanya amb la mateixa il·lusió amb la qual començàrem la primera", ha indicat Notario, abans d'incidir que la pandèmia "ha obligat a ser més virtuals i ha accelerat la digitalització" en la corporació, la qual cosa permet "ser més flexibles" en les opcions que ofereixen als voluntaris i voluntàries.

L'activitat, la qual forma part del Pla de Formació de l'Ajuntament, posa en contacte persones que volen aprendre valencià (aprenents) amb unes altres que ho parlen (voluntàries), de manera que formen parelles lingüístiques durant un període de deu setmanes, fins a finals de novembre, i que es veuen per a parlar dos vegades a la setmana durant mitja hora.

colaboracio