Publicado 24/09/2021 14:49CET

Campillo i Sanjuán, convençuts que el pressupost municipal de 2022 s'aprovarà sense problemes

Archivo - Arxiu - Imatge de la façana de l'Ajuntament de València.
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 24 set. (EUROPA PRESS) -

   Els portaveus de l'equip de govern de l'Ajuntament de València, el vicealcalde, Sergi Campillo (Compromís), i l'edil d'Hisenda, Borja Sanjuán (PSPV), s'han mostrat aquest divendres convençuts que el pressupost del consistori per a 2022 s'aprovarà sense problemes en el si de l'executiu local que conformen Compromís i PSPV.

   Així ho han indicat en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, preguntats per la negociació del pressupost municipal per al pròxim any i per si com va apuntar l'alcalde, Joan Ribó (Compromís), dimarts passat estan "molt tranquilets" sobre aquest tema.

   El primer edil va assegurar que no veu "cap element de conflicte important" entre els diferents edils del govern municipal i de les dos formacions --Compromís i PSPV-- que ho integren en la negociació dels comptes del pròxim any.

   "Tranquilets però animats", ha exposat Sergi Campillo, que ha indicat que "tothom és conscient de la importància d'aprovar el pressupost de 2022". Ha asseverat que eixe és "un any clau" i "l'últim any complet pressupostari abans de les eleccions de maig de 2023" i ha subratllat la "responsabilitat" que tot els membres del Govern del Rialto tenen cap als veïns i veïnes de la ciutat".

   En aquest sentit, s'ha mostrat "completament convençut", malgrat que "una negociació pressupostària sempre és complicada", d'arribar "a un acord" per a traure avant els comptes municipals del pròxim exercici.

   "Evidentment, una negociació pressupostària sempre és complicada perquè cadascun pretén aconseguir el màxim d'objectius però estic completament convençut que arribarem a un acord", ha declarat. Campillo ha agregat que el de 2022 serà "un pressupost expansiu" i ha dit que es podrà "quadrar els comptes de manera adequada".

   El responsable municipal ha postil·lat que "això no significa" que no hi haja "discrepàncies" i que s'haja de "cedir" en la negociació, tant en "un govern de coalició" com "en un govern monocolor".

   Sergi Campillo ha conclòs que l'Ajuntament de València tindrà aprovats per al pròxim anys uns pressupostos "com toca" i a temps, "com ha passat tots els anys" en els quals hi ha hagut govern de coalició "des de 2015".

   En aquest punt, ha subratllat que la capital valenciana ha sigut en els últims exercicis "la primera gran ciutat que ha aprovat els seus comptes més ràpid i quan toca" i ha afegit que eixa continuarà sent "la marca" del Govern del Rialto.

"NINGÚ S'ALÇARÀ" DE LA NEGOCIACIÓ

   "Que hi haja discrepàncies no vol dir que siguem incapaços d'arribar a acords", ha afirmat el regidor d'Hisenda. Borja Sanjuán ha manifestat que "l'acord més important al que ha d'arribar un govern cada any és el de pressupostos".

   El també portaveu socialista s'ha mostrat "convençut" que l'executiu local de València seguirà "en eixa senda" i aconseguirà aprovar els comptes de 2022. D'eixa manera, ha apuntat que es pot "garantir" que en eixe govern "ningú s'alçarà" de la taula de negociació.

   "Ací ni s'ha alçat ningú de la taula de negociació ni s'alçarà fins que s'aproven els pressupostos", ha dit en al·lusió al procés de negociació del pressupost de la Generalitat en el govern autonòmic.

colaboracio