Camps recorrerà la decisió d'investigar-li pel contracte a Orange Market per a Fitur per "falta de rigor jurídic"

L'expresident valencià Francisco Camps, al costat del seu advocat. Arxiu
Europa Press - Archivo
Publicado 17/12/2018 19:18:24CET

VALÈNCIA, 17 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps recorrerà la decisió del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata d'investigar-li pel contracte a Orange Market, empresa de la trama Gürtel, per a la instal·lació de l'estand de la comunitat en Fitur l'any 2009, en considerar que eixa imputació presenta "falta de rigor jurídic i fàctic".

Segons un comunicat de la defensa de l'expresident, "no hi ha un fet concret ni un fonament jurídic que sostinga aquesta imputació" i afig que la fiscal anticorrupció Myriam Segura, igual que va ocórrer amb la causa dels vestits en la qual el seu client va resultar absolt, "ara intenta de la mateixa manera imputar el senyor Camps fets que ningú ha referit en deu anys d'instrucció".

"No hi ha una sola declaració que relacione Camps ni directa ni indirectament amb adjudicació alguna", ha insistit, i acusa les fiscals anticorrupció d'intentar, des del començament del cas Gürtel, que el jutge que va instruir la causa dels vestits li investigara per les adjudicacions a Orange Market.

Eixa pretensió, segons la defensa, també la van portar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, encara que l'instructor va rebutjar en quatre actuacions eixa possibilitat, al maig, juny i juliol de 2009. Igualment, el TSJCV ho va rebutjar al juny d'eixe any i en dos resolucions de 25 de maig i 4 de juliol de 2011.

Per aquest motiu, la defensa de Francisco Camps entén que aquesta qüestió està "tancada jurídicament" i subratlla que el 26 de maig de 2009, 37 alts càrrecs de l'administració autonòmica, entre els quals s'inclouen alguns dels qui poden ser cridats a declarar ara, "van negar rebre instrucció alguna en les contractacions realitzades a preguntes de les fiscals anticorrupció i del jutge instructor".

En aquesta línia, en el juí oral pel cas dels vestits "tots els testimonis, alts càrrecs de l'administració autonòmica, van tornar a negar rebre instrucció alguna per a les adjudicacions realitzades".

"Cap de les persones cridades com a testimonis o imputats en aquesta excepció processal a Camps ha dit, indicat, apuntat, ni succintament referit que haja rebut encàrrec algun per a adjudicar tals estands a aquella mercantil", recalca la defensa, que subratlla que, per les declaracions d'investigats a les quals ha tingut accés, "han sigut aclaridores de la legalitat del procediment, exquisides, concretes i coherents".

"INDEGUDES DILACIONS"

Així mateix, afig que consta en les actuacions que l'Advocacia de la Generalitat va realitzar l'any 2009 un informe "sobre cadascun dels contractes a aquesta mercantil i a altres relacionades amb la mateixa, justificant la legalitat del procediment, i en la seua conseqüència, el correcte actuar dels funcionaris intervinents i dels seus superiors, que han suportat en la causa les indegudes dilacions d'un procediment que es perllonga més de nou anys".

Finalment, subratlla que una de les fiscals anticorrupció va interrogar com a testimoni Camps en el recent juí pel finançament irregular del PP, després de les declaracions de Ricardo Costa; Álvaro Pérez; Francisco Correa i Pablo Crespo, "sense que pel jutge es deduïra de l'actuat testimoniatge per a obrir causa o advertira la possible comissió d'irregularitat alguna en orde penal sobre els particulars que ara pretén reobrir".

colaboracio