Camps s'encara amb Correa i li recrimina la seua declaració en el juí de 'Gürtel': "M'estàs arruïnant la vida"

L'expresident de la Comunitat Valenciana Francisco Camps ofereix declaracions als mitjans a la seua arribada a l'Audiència Nacional, a 30 de gener de 2023, en San Fernando de Henares, Madrid (Espanya).
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press
Publicado: martes, 31 enero 2023 18:29

   L'expresident valencià retret al líder de la trama les seues suposades mentides

   MADRID, 31 Ene. (EUROPA PRESS) -

   L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps s'ha encarat aquest dimarts amb el líder de la trama 'Gürtel', Francisco Correa, a qui ha recriminat la seua declaració davant el tribunal que els jutja per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama.

   Testimonis presents en el moment del succés han confirmat a Europa Press que l'exdirigent autonòmic ha esperat a Correa a les portes de la sala una vegada ha conclòs la sessió d'aquest dimarts, celebrada en la seu de l'Audiència Nacional en San Fernando de Henares. "Eres un fill de puta", li ha etzibat a la seua eixida, segons els citats testimonis.

   Camps, molest amb la declaració de Correa --que ha confessat els fets i ha aconseguit un acord amb la Fiscalia--, li ha qualificat de mentider i ha assegurat que l'actitud del líder de la trama està tenint conseqüències en la seua vida privada.

   En respostes a la Fiscalia Anticorrupció Correa ha assegurat aquest divendres que va conéixer a Camps en les noces de la filla de l'expresident del Govern José María Aznar i que va coincidir amb ell "dos o tres vegades", arribant a reunir-se amb ell uns minuts en un hotel. A més, Correa ha assenyalat a l'ara expresident valencià com la persona que va introduir a 'Gürtel' a la Comunitat Valenciana.

   Aquests testimonis expliquen que Camps, molest amb la versió oferida per Correa, ha assegurat que no s'havien vist "en la vida". A més, l'expresident també hauria deixat ben clar, en contra dels sostingut per Álvaro Pérez 'El Bigotes', que mai han tingut cap relació d'amistat.

   Aquesta breu disputa ha conclòs amb l'eixida de la seu de l'Audiència Nacional de Camps, que ha abandonat l'edifici sense fer declaracions als mitjans de comunicació. Els testimonis consultats assenyalen que l'advocat de l'ex-mandatari valencià s'hauria acostat a Correa després de l'incident per a demanar-li perdó.

MOLEST PEL TO DE CORREA

   Fonts de la defensa de Camps, per contra, sostenen que l'expresident no hauria proferit cap insult a Correa, al que simplement hauria retret les seues mentides. "M'estàs arruïnant la vida", li ha dirigit la seua eixida de la sala.

   Les mateixes fonts assenyalen que el l'exdirigent s'hauria molestat per la broma utilitzat per Correa al final de la seua declaració, quan el president del tribunal li ha recordat que podia renunciar al seu dret a l'última paraula per a no acudir a més sessions del juí. "Si em donen el tercer grau vinc", ha bromejat el líder de 'Gürtel'.

   En aquest context, les fonts rebaixen l'enfrontament a un mer intercanvi dialèctic que hauria conclòs quan l'advocat de Camps s'ha acostat el seu client i li ha apartat del propi Correa. En qualsevol cas, neguen que el lletrat s'haja acostat al capitost de la trama per a demanar-li disculpes.

   En els dies anteriors a aquesta sessió, Camps havia vingut criticant el que considera pactes "foscos i obscens" de la Fiscalia amb els principals acusats en aquest juí, entre els quals s'inclou el propi Correa, el seu 'número dos' Pablo Crespo o el que va ser administrador d'Orange Market, 'El Bigotes'.

   Cal recordar que Camps s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama 'Gürtel', del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià