La cantautora Ana Zomeño fa conviure cançons en valencià i castellà en el seu àlbum 'De tierra y decisiones'

753211.1.260.149.20230323122651
Vídeo de la noticia
REMESA FIL DE VINT
Publicado: jueves, 23 marzo 2023 12:26

   VALÈNCIA, 23 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La cantautora valenciana Ana Zomeño presenta 'De tierra y decisiones', el seu primer treball discogràfic de llarga durada i en el qual conviuen cançons en castellà i en valencià, informa Fil de Vint.

   Ana Zomeño ha fet prèviament dos avançaments d'aquest àlbum, en la forma dels senzills 'Tormenta de final de verano' i 'Un ratito', ambdós acompanyats per videoclips.

   'De tierra y decisiones' també porta com a sorpresa audiovisual el videoclip de 'Mentre badallem', una cançó a l'amor primerenc i la tendresa dels moments inicials de l'enamorament.

   'Mentre badallem' és una versió en valencià d'un estàndard de jazz de 1938, 'Two sleepy people', de Hoagy Carmichael.

   Al nou disc, compost per deu temes, les melodies són "una metàfora de la personalitat de l'autora i juguen amb els sons brasilers i la sonoritat pop amb sorpreses sonores i una destacada presència dels registres vocals privilegiats d'Ana Zomeño", destaquen els responsables de la producció en un comunicat.

   Després de llançar els temes 'Cançó de Nadal' (2020) i 'Bendito insomnio' (2022), Ana Zomeño va avançar aquest treball discogràfic amb 'Tormenta de final de verano' al setembre de 2022, una cançó esperançadora que marcava la sonoritat i el to de tot el disc.

   Posteriorment, 'Un ratito' ens parlava de les xarxes de protecció i suport que teixim al nostre voltant i ho feia amb un ritme totalment ballable i juganer.

TEMES INÈDITS

   Sis temes inèdits se sumen ara a aquest treball, que compta també amb col.laboracions de luxe, com la participació de Neus Ferri en 'Blau' o de Lucía Zambudio i Versonautas en 'Bendito insomnio'.

   Com a curiositat, l'última cançó del disc, 'Mañaneo', és una obra col.lectiva i està feta amb les col.laboracions de totes les persones que van respondre a la crida de l'artista a xarxes socials, on proposava enviar àudios i participar d'aquesta manera en el disc.

   'De tierra y decisiones' ha estat enregistrat i produït per Blai Antoni Vañó i Hèctor Tirado i està editat per La Fera Col.lectiu Cultural. Els vídeos que acompanyen als senzills estan realitzats per Kerala Audiovisual.

   En aquest disc, Ana Zomeño s'envolta d'una banda amb les guitarres d'Hèctor Tirado, el baix de Paula Zambudio, els teclats i cors de Cate Giorgi i la percussió de Sergio Bisbal.

   Ana Zomeño és una cantautora i compositora de folk/pop amb gran projecció de l'escena valenciana, que va començar el seu projecte personal al 2019 i ha publicat tres EP.

   Després que el seu darrer treball, 'Taller de canciones', fos nominat a la categoria de millor artista revelació als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020, atorgats per Cultura de la Generalitat, va ser inclosa per la revista Mondosonoro a la llista dels 10 millors EP del 2020 i a finals de 2021 va realitzar una gira per Uruguai.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià