Cantó es reafirma i diu que a la Comunitat "passarà com a Catalunya, no es podrà estudiar ni una hora en espanyol"

Publicado 18/6/2019 18:34:52CET
CS

VALÈNCIA, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, s'ha reafirmat aquest dimarts en l'afirmació que va realitzar durant el ple d'investidura en què va indicar que a la Comunitat Valenciana del Botànic "Miguel Hernández no haguera pogut publicar perquè no haguera tingut ni una sola ajuda per publicar en castellà" i ha agregat que en la comunitat "que vol construir el tripartit passarà com a Catalunya, no es podrà estudiar ni una sola hora en espanyol".

Així s'ha pronunciat Cantó en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics en ser preguntat si reformularia eixa frase que al·ludeix a l'escriptor alacantí tenint en compte que el 60% de les ajudes per a publicar van a obres en valencià i el 40% a obres en castellà.

"La torne a reformular però és bàsicament el mateix, a la Comunitat Valenciana que està construint el tripartit en res estarem com a Balears i el següent pas és estar com a Catalunya. En eixa comunitat que vol construir el tripartit passarà com a Catalunya, no es podrà estudiar ni una sola hora en espanyol", ha dit.

Els nous creadors, ha prosseguit, "tampoc podran estudiar en espanyol i les ajudes van a ser infinitament majors, com són ara mateix a Catalunya i eixe és el camí que es porta ací, a aquells artistes que s'expressen en la llengua única que volen imposar i no en qualsevol de les dos llengües que hauríem de manejar amb absoluta llibertat ací".

colaboracio