Publicado 21/01/2022 18:57

Carlos, de 78 anys, "quasi plorant d'emoció" perquè el Govern urgeix els bancs a la inclusió dels majors

Carlos San Juan segueix arreplegant firmes per a demanar als bancs un "tracte humà" amb les persones majors.
EUROPA PRESS

   MADRID, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

   Carlos San Juan de Laorden, de 78 anys, que va impulsar fa un mes una petició en la plataforma Change.org demanant un tracte més humà a les persones majors en les entitats bancàries, ha rebut "quasi plorant de l'emoció" la notícia sobre que el Govern ha urgit els bancs a garantir la inclusió financera dels majors.

   "He rebut la notícia emocionat i no m'oculte a dir que m'han caigut les llàgrimes, ho he resumit en gràcies, gràcies, gràcies a tots els que han firmat, emoció pels quals ni tan sols han pogut assabentar-se de la campanya i molt menys firmar, que és als qui més vull representar", ha subratllat Carlos San Juan de Laorden aquest divendres, en declaracions a Europa Press.

   A més, aquest veí de València ha convidat als ciutadans a "que seguisquen firmant" perquè, encara que celebra la "intenció de canviar" les coses per part del Govern, diu que cal esperar "fins que es traduïsca en una realitat" i realment millore l'atenció als majors en les entitats bancàries.

   "Açò és un anunci d'una intenció de canviar però fins que no es traduïsca en una realitat, permeta'm que desconfie una miqueta; m'alegra molt la sensibilitat del Ministeri d'ocupar-se del tema, no m'atrevisc a dir que haja sigut a causa d'aquesta reacció, no sóc tan presumptuós, però han estès eixa sensibilitat. Però clar, hem de seguir arreplegant firmes", ha afegit.

MÉS DE 334.000 FIRMES

   Fins al moment, la seua campanya en Change.org ha aconseguit més de 334.000 firmes, convertint-se en una de les més firmades de la plataforma ciutadana, una repercussió que Carlos San Juan de Laorden no esperava.

   Carlos San Juan recorda que va començar recaptant suports per a la seua reivindicació entre els seus familiars, amics i coneguts "a força d'insistir" però va anar amb l'impuls de Change.org quan la seua denúncia va arribar a tots els racons d'Espanya.

   Ara, San Juan vol una resposta per part de les principals entitats financeres i del governador del Banc d'Espanya, a qui ja han enviat la carta amb la seua petició. "És una entitat que ens ha d'emparar i donar ajuda", ha subratllat. De moment no han rebut resposta, encara que sí s'han posat en contacte amb ell ja directors locals de dos entitats bancàries.

NO VOL DISCULPES INDIVIDUALS

   En tot cas, quan han contactat amb ell aquests responsables, Carlos San Juan els ha deixat clar que no vol "disculpes individuals", doncs ell lluita per que "atenguen a tot el col·lectiu dels més vulnerables".

   Així s'ha pronunciat després que la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, assenyalara aquest dijous al sector bancari, en una reunió, la necessitat d'adoptar mesures per a garantir l'accés de les persones majors de 65 anys als servicis financers.

   D'aquesta manera es va manifestar en una trobada amb el president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán, el director general de CECA, José María Méndez, la secretària general de la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit (UNACC), Cristina Freijanes, i el director de Conducta d'entitats del Banc d'Espanya, Fernando Tejada.