Publicado 06/10/2022 12:22

Carlos Saura, "història del modern cinema espanyol", Goya d'Honor 2023

Archivo - El director de cinema Carlos Saura en el 25 Festival de Màlaga
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

   MADRID/SARAGOSSA, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

   L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya ha anunciat el Goya d'Honor 2023, que recau en el director Carlos Saura, "història del modern cinema espanyol".

   El president de l'Acadèmia, Fernando Méndez-Leite, ha comunicat el nom de Saura, qui rebrà el premi honorífic de la institució l'11 de febrer a Sevilla. En l'anterior edició va recaure en l'actor José Sacristán.

   En nom del cineasta, qui està recuperant-se encara d'una caiguda que també li va impedir acudir al recent Festival de Sant Sebastià per a presentar la seua última pel·lícula 'Las paredes hablan', han acudit a la seu de l'Acadèmia a agrair el premi el seu fill, el productor Antonio Saura, i la seua filla Ana Saura.

   "Gràcies a l'Acadèmia rep amb molta alegria i il·lusió aquest premi. Tinc 90 anys i compliré 91 al gener i són més de 50 pel·lícules entre llargmetratges i documentals, que han omplit gran part de la meua vida com a professional: l'altra han sigut els meus sis fills homes i la meua filla Ana", ha assenyalat l'autor.

   Saura també ha tingut paraules d'agraïment per a la seua dona Lali, "companya de viatge". "He tingut la sort en la vida de fer el que més m'atraia i espere seguir fent-ho. Done gràcies a la vida, que m'ha donat tant", ha celebrat, per a després reconéixer la "gran tasca" de l'Acadèmia de Cinema "protegint a la cultura" espanyola --"de les coses més importants que tenim", ha conclòs--.